1.9.2016 10:50

Κατά συρροή απευθείας αναθέσεις

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Για αδιαφάνεια και καταστρατήγηση της δυνατότητας που δίνει ο νόμος γα απευθείας αναθέσεις έργων, κατηγορεί για ακόμη μια φορά τη Δημοτική αρχή ο Συνδυασμός του Π. Λαμπρινούδη, «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ», συμπληρώνοντας πως η δημοτική αρχή ανακοινώνει έργα και ζητά προσφορές κατά το δοκούν.

Σε ανακοίνωση του σημειώνει: « Σε συνέχεια καταγγελιών δημοτών μας σχετικά με την τρόπο ανάθεσης των έργων, παραθέτουμε στοιχεία από αδιαφανείς αναθέσεις έργων που στην ουσία αποδεικνύουν ότι άλλα ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή Βουρνού στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα εφαρμόζει στην πράξη χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    Σε επανειλημμένα ερωτήματά μας για τον τρόπο ανάθεσης των έργων, απαντούν ότι δέχονται προσφορές. Ο έλεγχος που κάνουμε φανερώνει αναγγελίες στον Τύπο ή διαδικτυακά για προσφορές γίνονται κατά το δοκούν και όπου τους συμφέρει. Π.χ.: με απόφαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας(Νο 41 2016) ανατίθεται η αποκομιδή απορριμμάτων από καλαθάκια (μετά  από δημόσια προσφορά) με έκπτωση 31%.

    Το ίδιο διάστημα με απόφαση Δημάρχου (Νο 83/2016) και απόφαση Αντιδημάρχου με Νο 45,46 /47/48 2016 ανατίθενται απευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσιοποίηση για έργα όπως:

Συντήρηση πυροσβεστικών δικτύων

Συντήρηση αγροτικών δρόμων Αμανής

Συντήρηση αγροτικών δρόμων Καρδαμύλων

Συντήρηση αγροτικών δρόμων Ομηρούπολης

Συντήρηση αγροτικών δρόμων Καμποχώρων-Αγίου Μηνά με αντίστοιχες εκπτώσεις 2%, 4%, 5%, 6%.

  Οι συγκεκριμένες πράξεις καταγγέλλονται από τον συνδυασμό μας ότι στερούνται διαφάνειας και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι συμπολίτες μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ