6.8.2015 10:57

Το Κάστρο με... λυχνάρι

Το φως των λυχναριών ήταν εκείνο που συντρόφευε χθες μαζί με τη φωνή των εθελοντών της Εθελοντικής Ομάδας του Κάστρου, «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ», τους δεκάδες Χιώτες και επισκέπτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εθελοντές για ακόμη μια χρονιά στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Κάστρου.

Τον χαμένο κι αναξιοποίητο θησαυρό του Κάστρου ανακάλυψαν βήμα- βήμα περιδιαβαίνοντας το υπό το φως των λυχναριών ενώ χάρη στους εθελοντές όσοι ακολούθησαν και μυήθηκαν στα μυστικά του γνώρισα τα κομμάτια της ιστορίας του.

Το ξεκίνημα έγινε από την PORTA MAGGIORE  κι ακολούθησαν στάσεις σε όλα τα ιστορικά μνημεία του Κάστρου, στη σκοτεινή φυλακή, στα λουτρά κ.λπ.

Η επόμενη εκδήλωση του Φεστιβάλ του Κάστρου είναι στις 10 Αυγούστου με

Παρουσίαση – Ομιλία με τον τίτλο: ” Οι Πύλες της Χιώτικης Καστροπολιτείας: Ιστορία, πολιτισμός και εξέλιξη…” Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γεφύρι κεντρικής Πύλης του Κάστρου, Porta Maggiore (πίσω από το Δημαρχείο Χίου) στις 20.00.

Ένα ταξίδι στο ιστορικό, κοινωνικό και αρχιτεκτονικό γίγνεσθαι όπου διακεκριμένοι ομιλητές θα περιγράψουν την πορεία και την εξέλιξη των Πυλών και των γεφυριών του Κάστρου της Χίου μέσα στο χρόνο. Ανάμεσα στους ομιλητές η διδάκτωρ Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Αθηνά Ζαχαρού-Λουτράρη και οι πολιτικοί μηχανικοί-αρχιτέκτονες Σταμάτης Καρουσάκης και Μαρία Μίτση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ