6.7.2016 16:05

Καροτσάκια παραλίας

ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ Η ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Τέλος στην αδυναμία πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες και στη θάλασσα ευελπιστεί ότι θα βάλει ο Δήμος Χίου και η Μονομετοχική Ακινήτων, δοκιμάζοντας το αμέσως επόμενο διάστημα ένα ειδικό αμαξίδιο θαλάσσης.

Στο προχθεσινό συμβούλιο της Μονομετοχικής Ακινήτων κι ύστερα από τα εκφρασμένα παράπονα που υπάρχουν τόσο για τις ράμπες όσο και για τη γενικότερα δυσκολία πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες, αποφασίστηκε η προμήθεια δυο τέτοιων αμαξίδιων θαλάσσης.

"Θα τα δοκιμάσουμε ουσιαστικά. Πρόκειται για ειδικά αμαξίδια που μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς να απαιτούν ράμπα. Είμαστε σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ, αλλά και τους διαχειριστές των παραλιών, θα ορίσουμε τις δυο παραλίες που θα μπουν τα αμαξίδια και θα δοκιμαστεί η χρήση τους κι αν είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα θα προμηθευτούμε κι άλλα τέτοια αμαξίδια" δήλωσε στον "π" ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής.

Το κόστος για κάθε ένα από αυτά τα αμαξίδια είναι 2.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα είναι εφάπαξ για την αγορά, αφού η συντήρηση τους δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και η αποθήκευση του είναι εξίσου απλή και εύκολη, οπότε ίσως και εκτός από πρακτική η λύση αυτή να είναι και πιο οικονομική για τον Δήμο που κάθε χρόνο χρειάζεται σημαντικά κονδύλια για τη συντήρηση και την εκ νέου κατασκευή των ραμπών στις παραλίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ