9.3.2015 13:26

Καρφ... ώνουν την έως τώρα αντιμετώπιση της περιοχής τους

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΦΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο θυμόσοφος λαός, ρήση που βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση του Συλλόγου Φίλων του Καρφά μιας κι από νωρίς φέτος προετοιμάζονται ώστε να αποτρέψουν την κακή εικόνα της νούμερο ένα τουριστικής περιοχής του νησιού έτσι όπως καταγράφηκε την περσινή χρονιά.

Έτσι πριν καν μπει η άνοιξη, ο Σύλλογος διοργανώνει μεθαύριο Τετάρτη συνάντηση σε μία προσπάθεια αφενός να θέσει τη Δημοτική Αρχή προ των ευθυνών της αφετέρου να έχει τρεις ολόκληρους μήνες για να προετοιμαστεί ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με τον Π. Καλογεράκη, είναι να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων τόσο θέματα οργάνωσης όσο και διευκόλυνσης της καθημερινότητας μόνιμων κατοίκων αλλά και τουριστών, τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους η περιοχή κατακλύζεται από επισκέπτες.

Τα προβλήματα

Εκπροσωπώντας μία μεγάλη μερίδα των κατοίκων του Καρφά ο κ. Καλογεράκης μιλώντας στον «π» έκανε λόγο για ανάγκη ουσιωδών παρεμβάσεων με τέτοιο τρόπο που θα δώσουν στην περιοχή τη δυνατότητα να φιλοξενήσει εκατοντάδες τουρίστες παραμένοντας μια οργανωμένη περιοχή αναψυχής για τους κατοίκους του νησιού.

 Δίνοντας βάση στα σημαντικά προβλήματα ο Π. Καλογεράκης αναφέρθηκε σε κανόνες σε ότι αφορά στη λειτουργία του Πεζόδρομου καθώς όπως είπε: «οι καταστηματάρχες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι λάθος η τοποθέτηση διαφημιστικών σε όλο το μήκος του δρόμου, ενώ κάποιοι άλλοι θα πρέπει να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων κι οχημάτων. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η προσωρινή εξυπηρέτηση κάποιων οδηγεί σε βάρος της μόνιμης καλής εικόνας της περιοχής».

Από την άλλη όπως είπε θα πρέπει να μπει και κάποιο όριο σε ότι αφορά στην ηχορρύπανση από τα καταστήματα καθώς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους περίοικους.

Βάση στην καθαριότητα και στους χώρους στάθμευσης

Σε ότι αφορά στις ευθύνες του Δήμου ο  Π. Καλογεράκης εστίασε στη σωστή εικόνα που θα πρέπει να έχει φέτος η περιοχή στον τομέα της καθαριότητας και της οργάνωσης.

Θέτοντας ως βασικό ζήτημα την εύρεση χώρου στάθμευσης ο κ. Καλογεράκης σημείωσε ότι το ένα και μοναδικό πάρκινγκ της περιοχής δεν είναι ικανό να εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στη βόρεια πλευρά του Καρφά, στην πλευρά των ξενοδοχείων.

«Έχουμε βαρεθεί να θέτουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Όμως είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Σύλλογος θα ζητήσει από τον Δήμο την αφαίρεση του κοντέινερ σκουπιδιών παράλληλα με την αύξηση των κάδων στην περιοχή ενώ θα θέσει και ζήτημα της ανεπάρκειας χώρου στην παραλία για τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.  

Τέλος σε ότι αφορά στην οργάνωση της παραλίας ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι οι κάτοικοι ζητούν την εγκατάσταση χημικών τουαλετών αλλά και ντουζιέρων προσθέτοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και το φάρδος των πεζοδρομίων της περιοχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ