16.9.2013 17:25

Καραμελωμένα μαθήματα πολιτισμού

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΙΟΝ ΘΥΜΙΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ

Μαθήματα πολιτιστικού τουρισμού με άρτια οργάνωση και αποτελεσματική στόχευση, συνεχίζει να παραδίδει ο πολιτιστικός σύλλογος ΆΡΤΙΟΝ, που μας εκπλήσσει με την παραγωγικότητα, τις επιλογές και την ποιότητα των δράσεων του.

Αυτή τη φορά, μας μύησε στην πολιτιστική τουριστική γευσιγνωσία θυμίζοντας στους παλιούς και μαθαίνοντας στους νέους πως γίνονται  τα ζαχαρόμηλα, βασικό γλυκό για τα σπιτικά των παλιών εποχών, που δεν έλειπε από κανένα πανηγύρι, γάμο, γιορτή και μεγάλωσε πολλές γενιές παιδιών.

Στο στενό της οδού Χωρέμη, απέναντι από την καφετέρια Απλώ στην Απλωταριά, ο μάγειρας Γιάννης Κανταλής άπλωσε στο τραπέζι την τέχνη του και τα στελέχη του συλλόγου μάγεψαν μικρούς και μεγάλους με τον ευρηματικό τρόπο που συνόδεψαν τη δράση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου Καραμέλα και των άλλων παιδιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

«Είναι η πρώτη δράση γεύσεων που παρουσιάζουμε, χρησιμοποιώντας αγνά και όσο το δυνατός πιο παραδοσιακά υλικά, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με πολύ όρεξη και χαρά», τόνισε πριν βάλει φωτιά στις γκαζιέρες και γεμίσει τα τσουκάλια με τα υλικά της τέχνης του, ο μάγειρας Γιάννης Κανταλής.

«Είναι μια καλλιτεχνική πρόταση στα πλαίσια της ανάδειξης του πολιτιστικού γευσιγνωστικού τουρισμού, που έχει άμεση σχέση με την παρουσίαση των καθημερινών δραστηριοτήτων των παλιών σπιτικών. Προσπαθούμε να θυμίσουμε στους παλιούς αγαπημένες γεύσεις και να παροτρύνουμε τους νέους να επιδιώξουν να τις γνωρίσουν, για να ωφελήσουν την υγεία τους και να βάλλουν στη ζωή τους ποιότητα και υγιεινή διατροφή», τονίζει η Βάσω Κριτάκη. Πολύς ήταν και ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση, γεύτηκε τα μήλα και συγχάρηκε τα μέλη του συλλόγου για την ευρηματικότητα και τη συχνότητα των δράσεων τους.

Η χαρά των παιδιών

Όπως ήταν αναμενόμενο πιο πολύ από όλους απόλαυσαν τις λιχουδιές και τη δράση τα παιδιά. Η Μαριτίνη και ο Άνθιμος Λασκαρίδης, ο Μιχάλης και ο Άγγελος Καρυστιανός δήλωσαν με απόλυτη σοβαρότητα ευχαριστημένοι από αυτά που έφαγαν, είδαν και απόλαυσαν, συμμετείχαν στις εργασίες, έμαθαν πως θα φτιάχνουν τα ζαχαρωμένα μήλα και υποσχέθηκαν ότι με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να τρέφονται όσο το δυνατόν πιο υγιεινά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ