28.9.2012 12:25

Κάποιος ας μεριμνήσει…

Μια καταστροφή μεγάλης κλίμακας καλύπτει συνήθως καταστροφές μικρότερης εμβέλειας. Αυτό κινδυνεύουν να πάθουν φέτος οι Οινούσσες. Το πρώτο θύμα του φετινού καλοκαιριού πέρασε μοιραία σε δεύτερη μοίρα από την έκταση της καταστροφής στη νότια και κεντρική Χίο αφενός κι απ’ την απουσία κάθε μέριμνας διεκδίκησης την επόμενη μέρα από τη δημοτική της αρχή αφετέρου.
Η επισήμανση γίνεται για τους έχοντες την ευθύνη του νομού, οι οποίοι δείχνουν επίσης να αμελούν τις σημαντικές ζημιές της φωτιάς στο μικρό νησί. Απ’ τη μνήμη τους δείχνει να έχει σβήσει ολότελα η φωτιά των Οινουσσών κι όσο δεν αισθάνονται ενοχλήσεις απ’ τη δημοτική αρχή, κανένας δεν δείχνει να νοιάζεται να συμπεριληφθούν στα μέτρα που θα ληφθούν ανάλογα και για τις Οινούσσες. Εκτός κι αν πέρα από τη δημοτική τους αρχή, που πιθανά να θεωρεί ότι η καρδιά του νησιού χτυπά στο Λονδίνο, και στους υπόλοιπους μας πέρασε η αντίληψη ότι το νησί είναι ξεκομμένο από τον υπόλοιπο νομό. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ