29.12.2012 14:24

Κάποιοι γιορτάζουν στη δουλειά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

 

Για κάποιους οι γιορτές δεν είναι ημέρες ξεκούρασης αλλά ημέρες κορύφωσης της δουλειάς.  Το ζαχαροπλαστείο δεν έχει ωράριο, όπως και ο φούρνος ή το ανθοπωλείο. Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά το μαγαζί πρέπει να είναι ανοικτό, είναι οι μέρες που θα έχουν κίνηση, που θα πουλήσουν κάτι παραπάνω, με δυο λόγια είναι μέρες κάτι παραπάνω από… εργάσιμες.

 

Αλλαγή χρονιάς στο φούρνο

Μόνο αυτό δεν έχει κάνει ακόμη η Θ. Κοντογιώργη. Στο φούρνο Συρρή αυτές τις μέρες υπάρχει κοσμοσυρροή, οι απαιτήσεις αυξημένες, οι ποσότητες το ίδιο και αναλόγως αυξάνονται και τα ωράρια εργασίας του καταστήματος. «Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι πως την ώρα που κάποιος κάνει πράγματα για τον εαυτό του, την ώρα που φροντίζει το σπίτι του, που ετοιμάζεται για τις γιορτές, την ίδια ώρα εσύ δεν προλαβαίνεις να ανασάνεις από τη δουλειά και την πίεση, από τις αυξημένες λόγω των ημερών απαιτήσεις των πελατών. Θα έρθει η παραμονή Πρωτοχρονιάς κι εσύ, αντί για ένα ρεβεγιόν, θα ζητάς απεγνωσμένα λίγη ξεκούραση», υποστηρίζει.  

 

Γιορτές με τα Αλεξανδρινά

Όσα χρόνια θυμάται τις γιορτές, τις περνά μέσα στο ανθοπωλείο η Ελ. Ξυντάρη. «Για μας πια είναι μια συνήθεια. Όλα τα χρόνια, την ώρα που ο κόσμος είναι γύρω από το γιορτινό τραπέζι, την ώρα που διασκεδάζει, εμείς είμαστε στο μαγαζί. Τα ανθοπωλεία δεν έχουν γιορτές και αργίες, είναι στη φύση της δουλειάς και δεν αλλάζει. Αυτές τις μέρες είναι που δουλεύουν. Το γνωρίζουμε, το έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια. Είναι πλέον τρόπος ζωής για μας και την οικογένεια μας», σχολιάζει.

 

Σπιτικά γλυκά,  όχι Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα, όπως και κάθε μεγάλη γιορτή, η Μ. Κωνσταντίνου τα περνά στο Ζαχαροπλαστείο της στην Καλλιμασιά. «Δεν υπάρχουν γιορτινές μέρες σε δουλειές όπως η δική μας. Στην αρχή σε ενοχλεί, όμως με τον καιρό γίνεται συνήθεια. Άλλωστε η συναναστροφή με τον κόσμο σε κάνει και ξεχνιέσαι. Το μόνο δύσκολο είναι πως είσαι μακριά από την οικογένεια σου αυτές τις μέρες αλλά το κενό αυτό, όταν υπάρχει διάθεση, αναπληρώνεται», λέει χαρακτηριστικά, γνωρίζοντας πως όλες αυτές τις μέρες το ωράριο θα είναι εξαντλητικό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ