24.5.2013 11:37

Κάποιες διευκρινήσεις για την ψηφοφορία της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου

Επιστολή με την οποία ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Στ. Σταυρινούδης ξεκαθαρίζει την στάση του αναφορικά με τις διαδικασίες ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες που η ΕΛΜΕ αποφάσισε την παύση της απεργιακής κινητοποίησης, απέστειλε στο politischios.gr ο κ. Σταυρινούδης. Σε αυτήν επισημαίνει τα παρακάτω:

“Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και στη σελίδα 7 αποδίδεται διαστρεβλωμένη η δήλωση που έκανα ως Πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Θα παρακαλούσα για την αποκατάσταση της αλήθειας  να δημοσιεύσετε το παρόν κείμενο.
Στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη 15 Μαΐου οι Πρόεδροι κλήθηκαν να ψηφίσουν σε δύο ψηφοφορίες.
Η πρώτη αφορούσε το απεργιακό πρόγραμμα και το διεκδικητικό πλαίσιο.
Η δεύτερη αφορούσε το κατά πόσο υπήρχαν στην παρούσα φάση οι προϋποθέσεις να  υλοποιηθεί  το συγκεκριμένο απεργιακό πρόγραμμα.
Στο πρώτο ψήφισα υπέρ γιατί αυτή την εξουσιοδότηση είχα λάβει από τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου που είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαΐου 2013.
Στο δεύτερο ερώτημα ψήφισα λευκό γιατί η ΓΣ της ΕΛΜΕ Χίου την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 είχε αποφασίσει ότι το συγκεκριμένο θέμα θα το εξέταζε στη ΓΣ της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα στη Γ.Σ. της Τρίτης 14 Μαΐου όταν τέθηκε από τον Προεδρεύον της Γ.Σ., ευθέως το ερώτημα «πόσοι συνάδελφοι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε «σπάσιμο» της επιστράτευσης σηκώθηκαν 13 μόνο χέρια. Τότε άλλος συνάδελφος πρότεινε το συγκεκριμένο θέμα να εξεταστεί στη Γ.Σ. της Πέμπτης 16 Μαΐου, πρόταση που έγινε δεκτή από το σώμα της Γ.Σ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου καθώς και το σώμα  στη Γ.Σ. της Πέμπτης 16 Μαΐου επικρότησαν τη στάση που είχε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου στη Γ.Σ. της Τετάρτης 15 Μαΐου 2013”.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ