18.5.2015 10:46

Καπιταλιστικά «κολχόζ»

ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Υποστηρικτικός στην ανάπτυξη άλλων κλάδων, θα είναι ο ρόλος  του επαγγέλματος των οικοδομικών κατασκευών, η ανεργία θα επεκταθεί  και οι  οικοδόμοι  που θα παραμείνουν στο επάγγελμα εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν σε μεγάλα εργοτάξια. Την προοπτική που διαγράφεται στο χώρο του επαγγέλματος,  παρουσιάζει μιλώντας στον «π» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιώργος Τασιούλας.

«Με δεδομένη την ανέχεια του κόσμου, τα χαμηλά μεροκάματα και το ότι ο μεγάλος όγκος των οικοδόμων  δούλευε στις ιδιωτικές οικοδομές, εκτιμούμε ότι η κρίση θα διαρκέσει αρκετά χρόνια ακόμη. Ο κλάδος των κατασκευών θα αλλάξει χαρακτήρα από αυτόν που γνωρίζαμε έως τώρα, θα παραμένει σε συνθήκες κρίσης, αλλά θα παίζει έναν υποστηρικτικό ρόλο δημιουργώντας τις υποδομές να αναπτυχθούν  άλλοι βασικοί κλάδοι   της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός και η ενέργεια. Το προσωπικό που θα απασχολείται στον κλάδο θα είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με το 2005 που άρχισε η κρίση στην οικοδομή, αλλά θα είναι  συγκεντρωμένοι σε μεγάλα εργοτάξια γεγονός που δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις παρέμβασης των σωματείων μας. Η ανεργία θα μεγαλώσει, αλλά αυτή η συγκέντρωση θα  λειτουργήσει ευνοϊκά για τη δυνατότητα οργάνωσης των απαραίτητων αγώνων».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ