30.5.2016 10:58

Καν' το όπως οι Γάλλοι

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΥΑΝΧ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ «VEOLIA FOUNDATION»

Μεταλαμπάδευση γνώσης, πρακτικών, μεθόδων και ενδεχόμενο συνεργασίας με οικονομικά οφέλη, έφεραν στις αποσκευές τους οι Γάλλο εκπρόσωποι της “VEOLIA Foundation”, που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο νησί.

Στη ΒΙ.ΑΛ.

Αφορμή στάθηκε η εξέταση του χώρου παραμονής και κράτησης των προσφύγων στη ΒΙ.ΑΛ. και η αναζήτηση της μεθόδου με την οποία θα εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πόσιμου νερού για όσους διαμένουν στους χώρους του καταυλισμού.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας μαζί με τον Δήμαρχο Χίου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ βρέθηκαν εκεί και εξετάζεται το ενδεχόμενο κατασκευής μιας δεξαμενής πόσιμου νερού, με παράλληλη λειτουργία ψυκτών από όπου και θα παρέχεται το νερό. Σημαντικό στοιχείο είναι εκείνο της φύλαξης των εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και η παροχή νερού στους πρόσφυγες ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να το αγοράζουν.

Στα δίκτυα

Απόλυτα εποικοδομητική κρίθηκε η παραμονή των εκπροσώπων της εταιρείας στο νησί για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο υδρευτικό μας πρόβλημα. " Έδωσαν πολύ χρήσιμες κατευθύνσεις για ζωνοποίηση, έλεγχο διαρροών, αντλιοστάσια, εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και για τις  νέες δυνατότητες των ταχυδιυληστηρίων", περιέγραψε τα της παραμονής των Γάλλων ο δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς.

Η συγκεκριμένη εταιρεία που αποτελεί κολοσσό στο είδος της με ευρύ κύκλο εργασιών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, έχει την εξειδίκευση, τη γνώση και την εμπειρία να αντιμετωπίσει θέματα που ταλαιπωρούν για χρόνια τη ΔΕΥΑΝΧ.

" Θέσαμε σε προτεραιότητα τον έλεγχο των διαρροών στο δίκτυο μας.  Έχουν διάθεση να στείλουν συνεργείο εδώ με ειδικά μηχανήματα να ελέγξει τις διαρροές με την τεχνογνωσία που οι ίδιοι διαθέτουν" δήλωσε στον "π" ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απ. Τζιώτης.

Και στα φράγματα

Τεχνογνωσία και στην κατασκευή και λειτουργία των ταχυδιυλιστηρίων υποσχέθηκαν να μεταφέρουν οι Γάλλοι με τη ΔΕΥΑΝΧ και τον Δήμο να ενδιαφέρεται για ένα ανοικτού τύπου στον Κατράρη και εν ευθέτω χρόνω για την κατασκευή ενός στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι.

"Για το Φράγμα στης  κόρης γεφύρι δεν υπάρχουν υποδομές. Όλα είναι σε επίπεδο προμελέτης για την κατασκευή ταχυδιυλιστηρίου. Φάνηκαν διατεθειμένοι να βοηθήσουν όπως και για το δυιλιστήριο ανοικτού τύπου στον Κατράρη και για τις αφαλατώσεις".

Οι επαφές όπως και το "ψάξιμο" συνεχίζονται με τους Γάλλους να διαδέχονται Ισραηλινοί και Κύπριοι που αναμένονται στο νησί τις επόμενες μέρες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ