14.6.2012 19:02

«Κάντε κάτι πριν καούμε»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΙΟΥΣ

 
Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «αφανισμού» του Μελανιούς από πυρκαγιά που θα προκληθεί από τις ανεμογεννήτριες χτυπά ο σύλλογος του Μελανιούς, ζητώντας την παρέμβαση των υπευθύνων ακόμη και της δικαστικής εξουσίας.
Σε ανακοίνωση του αναφέρει: « Ο Σύλλογός μας έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει τις δυσμενείς για το χωριό μας συνέπειες (συνεχής ακουστική όχληση και βάναυση περιβαλλοντική κακοποίηση), των ανεμογεννητριών, οι οποίες έχουν  εγκατασταθεί, ως γνωστόν, με αναγκαστική απαλλοτρίωση και εγγύτατα στον οικισμό.
Η πυρκαϊά που ξέσπασε σε αυτές την παρελθούσα Παρασκευή, 8η τρέχοντος, και μετέτρεψε σε κρανίου τόπο την περιοχή μας, για δεύτερη μάλιστα εντός τετραετίας φορά, αφού ανάλογο συμβάν έλαβε χώραν και την 8η Σεπτεμβρίου 2008, αποδεικνύει πλέον ότι το χωριό μας απειλείται  και με ολοκληρωτικό από πυρκαϊά αφανισμό. Στις δύο αναφερόμενες περιπτώσεις συνυπήρξαν δύο ευτυχείς συγκυρίες, πρώτον έγκαιρος εντοπισμός από κατοίκους που βρίσκονταν λόγω τοπικών εορτών στο χωριό, και δεύτερον η φορά του ανέμου που έτρεψε προς τη θάλασσα τη φωτιά. Ποιος όμως εγγυάται ότι την επόμενη φορά δεν θα κατακαύσει το λιγότερο των διακοσίων μέτρων απέχοντα οικισμό;
Καλούμε τις αρχές του τόπου, συμπεριλαμβανομένης και της δικαστικής εξουσίας, να παρέμβουν, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος όσον αφορά, πρώτον,  την απόσταση από κατοικημένες περιοχές των ανεμογεννητριών και, δεύτερον, την τήρηση των μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη των εξ αυτών πυρκαϊών».  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ