18.7.2012 10:12

Κάντε κάτι !

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Την ενεργοποίηση του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου  και της ΟΕΒΕ, στην κατεύθυνση της άσκησης πίεσης προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας με στόχο την  αποτελεσματικότερη πρόληψη και καταστολή του φαινόμενου των συνεχών διαρρήξεων των καταστημάτων τους, ζητούν οι αγανακτισμένοι επαγγελματίες, που βλέπουν ότι οι επιχειρήσεις  τους είναι έρμαια στις διαθέσεις γνωστών διαρρηκτών.
Χτές το πρωί εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τα παράπονα τους στην Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά βλέποντας ότι οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες τους  ζητούν πλέον την παρέμβαση των επαγγελματικών τους φορέων. Από αυτούς ζητούν σε πρώτη φάση  να συζητήσουν το πρόβλημα στα όργανα τους, να απευθυνθούν πιεστικά προς την πολιτεία ζητώντας εφαρμογή προστατευτικής  στρατηγικής, αλλά και να ηγηθούν ακόμη και κινητοποιήσεων, αν χρειαστεί, «για να γίνει επιτέλους κάτι», όπως λένε πάνω στην απόγνωση τους.  
 
Η νέες διαρρήξεις                                                                                                                    
Η επιδημία των διαρρήξεων συνεχίζεται στο εμπορικό κέντρο. Την Δευτέρα του πρωί βρέθηκαν παραβιασμένα το κατάστημα γεωργικών ειδών του Α. Λάρδα και το καφενείο του Δ. Ρωρού, στη διασταύρωση των οδών Δαμαλά και Ράλλη.
Οι καταστηματάρχες, διαμαρτύρονται για  τα ίδια πράγματα, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Έλλειψη αστυνόμευσης και  φωτισμού των δρόμων, αλλά το χειρότερο απ’ όλα είναι το αίσθημα ανασφάλειας που μαζί με την έλλειψη δουλειάς είναι ότι χειρότερο για την αγορά και την ψυχολογία των επαγγελματιών.  Στόχος ήταν και πάλι τα ταμεία, όπου ξέρουν πια και δεν αφήνουν τίποτα μέσα, ή αφήνουν κάποια λίγα ευρώ για να κατευνάσουν την μανία των εισβολέων και να σώσουν τα υπόλοιπα εμπορεύματα τους. Οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες, όπως και οι άλλοι την περασμένη εβδομάδα, άκουσαν και πάλι το ίδιο story από τα στόματα των ανδρών της ασφάλειας, που επιλήφθηκε του θέματος, το οποίο έχουν βαρεθεί να το ακούνε και το χαρακτηρίζουν από αστείο έως και εκνευριστικό.
«Οι δράστες πρέπει να είναι Χιώτες, γνωστοί για τη δράση τους και θα συλληφθούν σύντομα» τους λένε, αλλά ο κόσμος έχει αρχίσει πια να αμφιβάλλει για τα πάντα, ακόμη και για την δυνατότητα αποτελεσματικής καταστολής  που έχει  η πολιτεία, αφού δεν βλέπει να λύνεται το πρόβλημα. Μάλιστα οι αστυνομικοί εισέπραξαν και τον θυμό του κόσμου που τους κατηγόρησε ότι «δεν κάνουν τίποτα για να τους προστατέψουν» Αυτοί οι «γνωστοί» κυκλοφορούν έξω ελεύθεροι και πολλές φορές η συμπεριφορά τους είναι προκλητική, αλλά σύμφωνα η αστυνομική διεύθυνση απαντά ότι δεν είναι αυτή υπεύθυνη για το ότι δεν φυλακίζονται και κυκλοφορούν στην πιάτσα ανενόχλητοι.
Οι καταστηματάρχες αρχίζουν να φοβούνται ότι  στην περιοχή μας δρουν σπείρες που έρχονται, επισημαίνουν τα καταστήματα, χτυπούν και φεύγουν πολύ γρήγορα για να επανέλθουν αργότερα και να φύγουν πάλι ανενόχλητες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ