26.6.2015 14:50

Κανονικά οι εφημερίες σε Αμανή, Καρδάμυλα, Πυργί, Ψαρά κι Οινούσσες

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Κανονικά προγράμματα εφημεριών θα καταρτιστούν τελικά στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Πυργίου, της Αμανής, των Καρδαμύλων, των Οινουσσών και των Ψαρών αλλά και σε όλες τις περιοχές της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας για τον Ιούλιο.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά το σάλο που προκλήθηκε, μαζεύει άρον-άρον την απόφαση για κούρεμα των εφημεριών εν μέσω θερινής περιόδου που είχε προωθήσει η 2η Υγειονομική περιφέρεια.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του ιατρικού κόσμου ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι νησιώτες αλλά και οι τουρίστες στα κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία που ανήκουν στην 2η Υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ), το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε.
Αποφάσισε λοιπόν να αυξήσει τη χρηματοδότηση των μονάδων υγείας για τον μήνα Ιούλιο. Μία διαδικασία που δρομολογείται.

Όπως αναφέρει HealthReport.gr, η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειες (ΥΠΕ) ο οποίος με έγγραφό του προς τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου επισημαίνει ότι έπειτα από συνάντηση του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε η έκτακτη επιχορήγηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να καλυφθούν οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού.

Οι υπεύθυνοι των μονάδων υγείας με βάση την εντολή του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ θα πρέπει να τροποποιήσουν τα προγράμματα των εφημεριών για τον Ιούλιο σύμφωνα με σχετικό έγγραφο για τις εφημερίες που εξεδόθη στις 16 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ