6.9.2016 14:22

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Ο αποκλεισμός δεκάδων παιδιών εργαζομένων από τους παιδικούς σταθμούς προκαλεί την αντίδραση, του Συλλόγου Γυναικών Χίου που σε ανακοίνωση του, στηλιτεύει αυτό το γεγονός αναφέροντας:

«Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν γι’ αυτή, ούτε παροχή πτωχοκομείου που κατευθύνεται σε όσους ζουν στην έσχατη φτώχεια. Η Προσχολική Αγωγή αποτελεί λαϊκή ανάγκη και είναι δικαίωμα κάθε παιδιού! Είναι απαράδεκτο για μια υπόθεση που αφορά την κοινωνικοποίηση βρεφών και νηπίων, που συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία και τη φροντίδα που πρέπει να έχουν, να επικρατεί τέτοια κατάσταση. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον και μη γυρίζουν κάθε χρόνο από σταθμό σε σταθμό, όπως έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι που τα φροντίζουν να είναι οι ίδιοι και όχι να αλλάζουν κάθε 2, 3 ή 6 μήνες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση των τροφείων. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ