20.9.2016 11:05

Κανένα άλλοθι για το φασισμό και την ξενοφοβία

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Χίο στη συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, καυτηριάζοντας συνάμα και την ανοχή της αστυνομίας.  Στην ανακοίνωσή τους καταδικάζουν ακόμη τις απρόκλητες επιθέσεις στους δημοσιογράφους αλλά και στον συνάδελφο τους  Παντελή Καλόγερο.

«OΣύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα που σημάδεψαν το νησί μας στη συγκέντρωση μίσους,  την  Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, που οργανώθηκε από ακροδεξιές ομάδες  χρυσαυγιτών - τραμπούκων, που καιρό τώρα «αλωνίζουν» με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας αλλά και  τη μικρή ή μεγάλη ανοχή  αρκετών από εμάς.

Καταδικάζουμε τις απρόκλητες  επιθέσεις στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, και στον  συνάδελφο και παραολυμπιονίκη Παντελή Καλόγερο από ένθερμους «υπερπατριώτες»…, όπως ακριβώς λίγο καιρό πριν εις βάρος του εργαζομένου  στο Νοσοκομείο Γιάννη Κουτσοδόντη

Συναισθανόμαστε τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας , αλλά καλούμε τους κατοίκους της Χίου να απομονώσουν τους φασίστες,  να μη γίνονται θύματα της αηδιαστικής προπαγάνδας τους, να  μην αφήνουν το φόβο να οδηγεί τις πράξεις τους αλλά να επιδείξουν την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη που απαιτούν οι περιστάσεις, όπως το έκαναν ένα χρόνο πριν.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ για την συναίνεσή της στην υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας που παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις  για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.

Ζητάμε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον Δήμαρχο Χίου  να κάνουν επιτέλους το καθήκον τους με σκοπό των απεγκλωβισμό των προσφύγων από το νησί αλλά και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για το διάστημα της παραμονής τους.

Θα αγωνιστούμε   ώστε η Χίος, νησί προσφύγων, να μην ταυτιστεί με  την ξενοφοβία  και το μίσος.

Κανένα  άλλοθι για τον φασισμό και τη ξενοφοβία.

 

 

 

           

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ