5.9.2012 17:05

Κάνανε τη Φυρόλακα από αρδευτικό, υδρευτικό!

ΜΕ... ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΕΝΑ ΤΑΧΥΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ 60.000 ΕΥΡΩ Η ΔΕΥΑΧ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ... ΕΡΓΟΥ

 
Στην αρχή δεν μάζευε νερό αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να στέλνουν σε μόνιμη βάση με σωλήνα τις ποσότητες νερού από τις πηγές του Δαφνώνα ώστε με κάποιο τρόπο να φαίνεται πως λειτουργεί.
Στη συνέχεια, αποδείχτηκε ότι  το νερό που έστελναν στο φράγμα της Φυρόλακα χάνονταν, εξαιτίας προβλήματος με την στεγανοποίηση που υπήρχε.
Τώρα το κακό με το προβληματικό έργο τρίτωσε, μιας και η ΔΕΥΑΧ αποφάσισε να τοποθετήσει με κόστος 60.000 ευρώ διυλιστήριο ώστε να αποδείξει, άγνωστο σε ποιους, πως η χρήση της Φυρόλακα είναι για ύδρευση και όχι για άρδευση όπως και ο πραγματικός λόγος κατασκευής του έργου. Μάλιστα αυτό φαίνεται να έγινε κατόπιν συνενόησης μεταξύ των υπηρεσιών αφού είναι γνωστό ότι το έργο δεν μπορούσε να παραληφθεί ως αρδευτικό.
 
Το θέμα επισημάνει και με παρατήρησή του ο Παντ. Βουλής προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας προκειμένου να ξεκαθαρίσει το όφελος του έργου και η χρησιμότητά του, αν και οι παρατηρήσεις των ειδικών από την Περιφέρεια είναι κατηγορηματικές, αφού ουκ ολίγες φορές έχουν επισημάνει ότι σε τυχόν έλεγχο το έργο κινδυνεύει άμεσα με απένταξη και με επιστροφή των πιστώσεων που διατέθηκαν.
 
Να μας πουν τι συμβαίνει;
Το θέμα τώρα εστιάζει στο γεγονός ότι θα πρέπει, αργά η γρήγορα, να αποδειχθεί πρακτικά η χρησιμότητα του φράγματος της Φυρόλακα. Ποιος αποφάσισε τελικά τι πρέπει να γίνει και πως θα χρησιμοποιηθεί; Γιατί η ΔΕΥΑΧ προέβη στην τοποθέτηση ταχυδιλυιστηρίου με κόστος 60.000 ευρώ;  Τι εξυπηρετεί η Φυρόλακα και γιατί ενώ το νερό προορίζονταν για άρδευση, τώρα δηλώνεται ως... ύδρευση; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ