26.1.2015 19:20

Καν’ το όπως η Δούρου

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Να απευθυνθεί στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να λάβει τεχνογνωσία για το πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν άπορες οικογένειες ώστε είτε να επανασυνδεθούν στο δίκτυο της ΔΕΗ είτε να διακανονίσουν τις οφειλές τους, προτρέπει σε επιστολή του προς της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιόπη Πρωτογεράκη, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

«Ως γνωστόν, η κοινωνία μας βάλλεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από την έντονη κοινωνική κρίση, που μας μαστίζει. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε οικονομικό, αλλά και κοινωνικό, αδιέξοδο πλήθος συμπολιτών μας και ιδιαίτερα τις άπορες οικογένειες, καθώς και εκείνες που έχουν μέλη δίχως εργασία ή/και μικρά παιδιά. Μεταξύ αυτών, εμφανίστηκαν περιπτώσεις διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, στην κύρια κατοικία τους, με αποτέλεσμα να διαβιούν κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες, μάλιστα μέσα στη χειμερινή περίοδο.

Στη Χίο έχουμε υπόψη μας 2-3 τέτοιες περιπτώσεις και ενδεχομένως υπάρχουν και άλλες που δεν γνωρίζουμε εκ πρώτης όψεως. Εθελοντές, Σύλλογοι, Φορείς και η τοπική Εκκλησία προσπαθούν να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο μέσο, σε κάθε εμπερίστατο συμπολίτη μας. Όμως, δεν υπάρχει μια συντονισμένη πρωτοβουλία και ένας κοινός φορέας υποδοχής και διεκπεραίωσης των αιτημάτων. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου νομίζω ότι πρέπει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενδεχομένως μέσω των Δ/νσεων Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Όπως έγινε δημόσια γνωστό, η Περιφέρεια Αθηνών, έλαβε την εμπνευσμένη πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει τις οικογένειες αυτές, με το ποσό των 350 Ευρώ εκάστη, προκειμένου να προβούν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τη Δ.Ε.Η. (και σε ανάλογη καταβολή της Α΄ δόσης εξόφλησής της), ώστε να υπάρξει αμέσως επανασύνδεση του ρεύματος για τα νοικοκυριά αυτά.

Θεωρούμε απαραίτητο να επιληφθείτε του όλου θέματος και χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Περιφέρειας Αθηνών – η οποία ήδη υλοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα επιτυχώς εδώ και 2 μήνες – να μεριμνήσετε ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της διακοπής ρεύματος σε άπορες οικογένειες στα νησιά μας, μεταξύ δε αυτών και στη Χίο.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε εάν προτίθεστε να υλοποιήσετε το μέτρο αυτό στο νησί μας, το συντομότερο δυνατόν, οπότε είμαστε σε θέση να συνδράμουμε στο μέτρο του εφικτού, μέσω των υπηρεσιών που διαθέτουμε.».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ