9.12.2015 12:26

Καμία υπόσχεση, καμία δέσμευση

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Άπραγη παρά τις επιδιώξεις για το αντίθετο επέστρεψε στη Χίο η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Α. Ζαννάρα που συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη είχαν σειρά συναντήσεων με θέμα την ανέγερση τόσο των νέων Φυλακών όσο και του Δικαστικού Μεγάρου.

Πέρα από το γενικά καλό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση με τον Γ.Γ. της Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Δικαιοσύνης Ε. Φυτράκη, το Υπουργείο δεν δεσμεύθηκε ούτε στο ελάχιστο για τα δύο σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της Δικαιοσύνης στη Χίο.

«Η μοναδική υπόσχεση που λάβαμε ήταν ότι δεν θα κλείσουν οι φυλακές στο νησί. Παρακαλέσαμε τουλάχιστον να συνεχιστεί η διαδικασία των προαπαιτούμενων ως προς την ανέγερση των νέων φυλακών. Αυτό σημαίνει ότι ζητήσαμε να βρεθεί επιτέλους το οικόπεδο, να γίνουν οι τοπογραφήσεις, η λήψη εδαφικών δειγμάτων κι αυτό με δεδομένο ότι για τις συγκεκριμένες εργασίες δεν απαιτούνται πολλά χρήματα», σημείωσε η κα. Ζαννάρα.

Σε ότι αφορά πάντως στο νέο δικαστικό μέγαρο του νησιού οι εξελίξεις είναι δυσοίωνες αφού η κατάργηση της εταιρείας του Υπ. Δικαιοσύνης «Θέμις Κατασκευαστική» καθώς και η συγχώνευσή της με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, δημιούργησαν νέα δεδομένα.

«Οι άνθρωποι που γνωρίζαμε ότι ασχολούνταν με το δικαστικό μέγαρο πλέον έχουν αλλάξει καθήκοντα και όπως είναι αυτονόητο έχουν δημιουργηθεί κάποια κενά. Είναι ένα ζήτημα με το οποίο το Υπουργείο πρέπει να ασχοληθεί άμεσα», κατέληξε στις δηλώσεις της η κ. Ζαννάρα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ