19.2.2014 12:02

Καμία συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα πράγματα με το ΕΥ ΖΗΝ, το πρόγραμμα που προωθείται από το Υπ. Παιδείας σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, δεν είναι τόσο αγνά όσο φαίνονται υποστηρίζει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών.
Οι εκπαιδευτικοί επισημάνουν ότι υπάρχουν θέματα που δεν έχουν διασαφηνιστεί αναφορικά με τη συγκεκριμένη έρευνα, το πώς θα χρησιμοποιηθούν κι από ποιους τα αποτελέσματα της κ.λπ. Γι αυτό καλεί :
 Το Υπ. Παιδείας να αποσύρει την συγκεκριμένη εγκύκλιο και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και δημόσιων σχολείων.

 Τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να μη συμμετέχουν στο εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα και παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη, γι αυτό.

 Τους Συλλόγους Γονέων να μη δεχτούν να κάνουν τα παιδιά τους στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια «άγνωστο» ποιων και για ποιους σκοπούς.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόστηκε και κατά την προηγούμενη χρονιά στα σχολεία και ειδικά για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών της Χίου τα στοιχεία του ήταν συγκλονιστικά, όπως είχε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες πρωτοσέλιδα ο "π" με τα Χιωτάκια να έχουν την αρνητική πρωτιά των πιο παχύσαρκων παιδιών στη χώρα.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ