21.11.2022 17:36

Καμία ένδειξη για περιστατικό στην Κιβωτό της Χίου έδειξαν οι έλεγχοι της Περιφέρειας – Βίντεο

Οι κοινωνικοί λειτουργοί της Π.Ε. Χίου πραγματοποίησαν επιτόπια αυτοψία λίγο πριν δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες

Στην επιτόπια αυτοψία των κλιμακίων ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο διαδικτυακό podcast του Politischios.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Νύκτας.

Όπως εξήγησε ο κ. Νύκτας, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πραγματοποίησε απρογραμμάτιστο έλεγχο στη δομή, λίγο πριν δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό» με σκοπό να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών.

Το κλιμάκιο που αποτελούταν από κοινωνιολόγους αλλά και επόπτες υγείας, έλεγξε τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού αλλά και τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στη δομή του νησιού, με τον αντιπεριφερειάρχη να επισημαίνει στον «Π» ότι οι κοινωνικοί λειτουργοί έρχονται συχνά σε επαφή με τα παιδιά της Κιβωτού στη Χίο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην παρούσα χρονική περίοδο η «Κιβωτός του Αιγαίου» φιλοξενεί συνολικά 15 παιδιά, χωρίς κάποιο από αυτά να έχει εκφράσει κάποιο παράπονο ή διαμαρτυρία στους κοινωνικούς λειτουργούς της Περιφέρειας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ