12.11.2014 11:04

Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ με αφορμή τις τεταμένες σχέσει Ελλάδας Τουρκίας στο Αιγαίο και για μια ακόμη φορά επανέρχεται στην πάγια θέση του για έξοδοι της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, καταδικάζει την πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Αποκαλύπτει πως η διατήρηση της Ελλάδας στο μαντρί των λυκοσυμμαχιών ΝΑΤΟ και ΕΕ, που υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στον κυπριακό, τον παλαιστινιακό λαό και παλεύει για την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων, για δίκαιη λύση, με τους λαούς πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Απαιτεί:

  • Να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα και του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, να κλείσει η βάση της Σούδας.
  • Να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας στρατιώτης για την οργάνωση των πολεμικών ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων.
  • Να επιστρέψουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΟΗΕ.

Ο λαός μας και οι άλλοι λαοί έχουν υποχρέωση να επαγρυπνούν και να υπερασπίζονται με τον αγώνα τους τα δικά τους συμφέροντα.

Η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, είναι προϋπόθεση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών σχέσεων της χώρας μας με άλλες χώρες και λαούς».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ