21.10.2015 23:10

Καμία δικαιολογία [ΦΩΤΟ]

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Χίου. Οι τρεις μήνες του καλοκαιριού φαίνεται ότι δεν φάνηκαν αρκετοί για τις τοπικές αρχές προκειμένου να οργανώσουν έναν στεγασμένο χώρο, κατάλληλο για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

Αποτέλεσμα της ολιγωρίας των τοπικών αρχών αλλά και της αδιαφορίας του κράτους ήταν εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες να αναζητούν έστω και μία τρύπα προκειμένου να περάσουν το βράδυ και να προφυλαχθούν από την ισχυρή νεροποντή.

Μάνες με μωρά μόλις μερικών μηνών έτρεχαν πανικόβλητες ζητώντας βοήθεια και μία στέγη, άλλοι περιορίστηκαν στη χρήση της χαρτόκουτας ως ομπρέλα, άλλοι χρησιμοποίησαν τις στοές του Κάστρου ως προσωρινό χώρο φιλοξενίας, άλλοι την παλιά ιχθυόσκαλα και το μπούρτζι, άλλοι το υπόστεγο του Τελωνείου ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τελικά υπέμειναν τη νεροποντή αποφασίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Όλα αυτά την ώρα που στέγη ΔΗΠΕΘΕ, Δημοτικός Κήπος και σκηνή Λιμεναρχείου ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο, ενώ έγινε χρήση της Περιφέρειας αλλά και του κλειστού γυμναστηρίου για τη στέγαση μεταναστών.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ