20.3.2014 12:44

Καμία ανησυχία για το «ζύγι» από τους Χιώτες αρτοποιούς

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ

Αδιάφορη τουλάχιστον σε πρώτη φάση κρίνεται και από τους Χιώτες αρτοποιούς η απόφαση της Τρόικας να εφαρμόσει την πώληση αρτοσκευάσματος και εν προκειμένω του ψωμιού αφού πρώτα ζυγίζεται παρουσία του πελάτη αναγράφοντας το ακριβές βάρος και την αντίστοιχη τιμή.

«Δεν αλλάζει τίποτα»

Στην ουσία της απόφασης, σύμφωνα με τον αρτοποιό Ζ. Μαϊστράλη δεν θα επέλθει καμία ουσιαστική αλλαγή τόσο ως προς την τιμή όσο και ως προς την ποσότητα του ψωμιού.
«Από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, γιατί επίσημα δεν μας έχει σταλεί κάτι, θα βάζουμε το ψωμί πάνω στη ζυγαριά και θα μας βγάζει την αντίστοιχη τιμή. Οι ποσότητες του ψωμιού σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη του 1992 είναι συγκεκριμένες, δηλαδή έχουμε ψωμί 250, 350, 500, 750 και 1000 γραμμαρίων. Χωρίς τη ζυγαριά όλοι βάζαμε λίγο παραπάνω γιατί αν πραγματοποιούνταν έλεγχος και ήσουν κάτω από αυτή την ποσότητα τότε υπήρχε επιβολή προστίμου. Εμείς εδώ και λίγα γραμμάρια παραπάνω να είναι δεν θα αλλάξουμε την τιμή. Δεν νομίζω να γίνει όμως αυτό και στην Αθήνα», εξήγησε αναλυτικά ο κ. Μαϊστράλης.

Προβληματισμός για την ετικέτα

Το ζήτημα πάντως σύμφωνα με τον κ. Μαϊστράλη έγκειται στη διατήρηση της ετικέτας που θα διαχωρίζει ποιο είναι το φρέσκο και ποιο το κατεψυγμένο ψωμί αλλά και το ποιο κατάστημα μπορεί να λέγεται αρτοποιείο και ποιο όχι.

«Η ζυγαριά για έναν σωστό αρτοποιό δεν είναι πρόβλημα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να μην εξομοιώσουν τα καταστήματα που παράγουν κατεψυγμένο ψωμί με τα μικρομεσαία αρτοποιία σε όλη τη χώρα. Αν βγάλουν την ετικέτα «φρέσκο» ή αν ονομάσουν μία γωνιά με κατεψυγμένο ψωμί ως «αρτοποιείο» τότε θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα. Τότε το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό. Θα πρέπει να υπολογίσουν όμως ότι τα αρτοποιεία σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή απασχολούν πάνω από 140.000 υπαλλήλους» κατέληξε ο κ. Μαϊστράλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ