3.2.2014 18:27

Καλύτερα φτωχά και γραμματισμένα, αντί πλούσια και αγράμματα παιδιά

ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ

Τους δάσκαλους και νηπιαγωγούς που συνταξιοδοτήθηκαν φέτος και τα παιδιά εκπαιδευτικών που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βράβευσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στη γιορτή τιμής και μνήμης των Αγίων προστατών της Παιδείας Τριών Ιεραρχών.
«Οι πατέρες νοηματοδότησαν την αγωγή, όχι ως εργαλείο συνδεδεμένο με την  αγορά, την απασχολησιμότητα και τα κέρδη, όπως μας λένε σήμερα στα πιο επίσημα κείμενα  τους οι ταγοί της εκπαίδευσης στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος  του Συλλόγου, Γιώργος Αμπαζής.                    
«Ζούμε άλλη μια χρονιά που η πολιτική ηγεσία σφραγίζει την επιλογή για το λαό να μείνει αγράμματος και απαίδευτος και  για τους δάσκαλους να είναι άβουλοι, μοιραίοι και σιωπηλοί. Πώς να εξηγήσεις τις ελάχιστες χρηματοδοτήσεις στα σχολεία, τα χιλιάδες κενά, τους μηδενικούς διορισμούς, την ανύπαρκτη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τους κουτσουρεμένους μισθούς και το μαστίγιο μιας αξιολόγησης που βραβεύει την υποταγή στο νόμο;
Θα ανεχθούμε αυτά τα πρότυπα της Ε.Ε., ή θα ακολουθήσουμε  το δάσκαλο στο δύσβατο δρόμο που ακολούθησαν και οι τρείς πατέρες απέναντι στις εξουσίες της εποχής; Επιλέγουμε τη δική τους στάση απέναντι στους δυνάστες. Είναι ένας ακόμη λόγος που τους τιμάμε και τους ευχαριστούμε», συμπλήρωσε ο κ. Αμπαζής.

Να μιλάτε…

« Να εκφράζετε με θάρρος αυτό που θέλετε, αλλά να σεβόσαστε και τους από πάνω σας», συμβούλευσε τους εν ενεργεία συναδέλφους του ο συνταξιούχος και αιρετός επι πολλά χρόνια  Μιχάλης Κεραμιδάς
Την πίττα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάρκος και τον επετειακό χαιρετιστήριο λόγο εκφώνησε ο πατήρ και δάσκαλος Αντώνης Πρελιάς. 
Τραγούδησε και απάγγειλε ποιήματα η πολύ καλά δουλεμένη χωροδία του 1ου Δημοτικού Χίου.
Αναμνηστικά πτυχία απονεμήθηκαν στους συνταξιοδοτηθέντες δασκάλους και Νηπιαγωγούς.
Τη συγκινησιακή  εκδήλωση επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι Πλουμή Κωνσταντίνα, Σαριώτη Λεμονιά και Ρουκούδης Γιάννης

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ:

• Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί
Τριπολίτου Γιαγκούλη, Κυλαδίτης Φραγκούλης, Σκανδάλη Μαρία, Φραγκάκη Φανή,
Σκανδάλη Μαρία, Κεραμιδάς Μιχάλης, Σταυριανού Κυριακή.

Φοιτητές

Σκανδάλης Σταμάτης, Σκανδάλης Γιάννης, Κωνσταντινίδης Στέλιος, Κωνσταντινίδη Λυδία, Κωνσταντίνου Γιάννης, Κωνσταντίνου Δημήτρης, Ζύμαρη Ευαγγελία, Ζώας Σταμάτης,  Γαλανός Νίκος, Βαμβούρης Στέλιος/Ιωάννης, Φώτη Κατερίνα, Μούνδρος Αντώνης, Κατολέων Μαριάννα, Σακκουλάς Γιώργος, Στάθης Σπύρος, Καλαμάρη Άρτεμις, Παπασταμάτη Μαρκέλλα, Μιχαλιώδη Χαρά, Πιτσιλαδή Άννα και Μιωτέρης Σωκράτης.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ