5.9.2016 20:41

Καλύπτει τα κενά των άλλων

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Η δημοτική αρχή δηλώνει αποφασισμένη να απορροφήσει στους δημοτικούς  Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου  όλα τα παιδιά  των δικαιούχων οικογενειών που έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, περικόπτοντας δαπάνες από άλλα έργα.

Ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς και ο Πρόεδρος  του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης,  γνωστοποίησαν χτες σε συνέντευξη τύπου ότι περισσότερα από 100 παιδιά θα έπρεπε να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ,επειδή η κυβέρνηση έλαβε χαμηλότερες πιστώσεις από το πρόγραμμα και μείωσε κατά 14% σε σχέση με πέρσι την επιδότηση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Η δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει 400 θέσεις  στο Νομικό Πρόσωπο και τη ΔΗΚΕΧ και απορρίπτει την προοπτική να εντάξει και  αυτές τις οικογένειες στο πρόγραμμα των  τροφείων με 50 ευρώ το μήνα, γι’ αυτό αποφάσισε να καλύψει τη διαφορά των 150. 000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό περικόπτοντας άλλες δαπάνες.

Η επιστολή

Ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης  γνωστοποίησαν  επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υπουργό Οικονομίας Αλέξανδρο Χαρίτση, την υφυπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, στην οποία εκφράζουν την αντίθεση της δημοτικής αρχής στη μείωση των θέσεων και  ζητούν επιτακτικά την  αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων παιδιών από το πρόγραμμα, προβάλλοντας ως ισχυρό αιτιολογικό την πολύ δύσκολη θέση του νησιού μας  λόγω των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν.

 Κατασκευή νηπιαγωγείων

 Ο  Δήμαρχος Μ. Βουρνούς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Παπαδόπουλος γνωστοποίησαν παράλληλα και την απόρριψη της πρότασης ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ της κατασκευήςτων τριών νηπιαγωγείων 7ου, 11ου και 12ου, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ωστόσο, επειδή θεωρούν απαραίτητη την κατασκευή τους γνωστοποίησαν την πρόθεση του Δήμου να επαναφέρει στην Περιφέρεια την πρόταση ένταξης στο Πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ και την έγκριση της κατασκευής τους  στο χώρο που έχει επιλεγεί στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Ορφανού, με στόχο να ωφεληθεί ο Δήμος από το κόστος των ενοικίων ύψους  50.000 ευρώ το χρόνο και να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

« Η Περιφέρεια  δεν ιεράρχησε σωστά το πρόγραμμα και περιέλαβε άλλα δευτερεύοντα έργα, ελπίζουμε να αναθεωρήσει τη θέση της και να κατατεθεί κοινή πρόταση στην αρμόδια Διαχειριστική αρχή για να γίνει δυνατή η κατασκευή τους μέσα στην επόμενη διετία», τόνισαν.

Η Περιφέρεια απέρριψε την αρχική  πρόταση που περιελάμβανε μόνο επεκτάσεις και αναβαθμίσεις σχολείων, επειδή διαφωνούσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.              Τώρα όμως που περιλαμβάνει και κατασκευές νέων κτιρίων», δήλωσε ο Γ. Παπαδόπουλος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας έχει συμφωνήσει με την πρόταση του δήμου!  

Άλλα έργα

Ταυτόχρονα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενέκρινε  την επέκταση των δημοτικών σχολείων Θυμιανών και Νενήτων, την αναβάθμιση του 3ου Γυμνασίου και την μετατροπή σε διδακτική αίθουσα - βιβλιοθήκη και κέντρο Πληροφορικής οικίας που αγοράστηκε και εντάχθηκε στο 2ο Λύκειο Χίου. Απέρριψε την πρόταση επέκτασης του ΕΠΑΛ Χίου, παρά το ότι έχει εκπονηθεί μελέτη και έχει εξασφαλισθεί κονδύλι ύψους 115.000 ευρώ.                      

 Η δημοτική αρχή θα επαναφέρει την πρόταση και ελπίζει ότι ο Περιφερειακός διευθυντής θα πεισθεί  και θα εγκρίνει την κατασκευή και αυτού του έργου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ