24.1.2017 13:28

Καλπάζουν τα χρέη των Χιωτών στη ΔΕΗ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 6.187 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Σε πονοκέφαλο για χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ στη Χίο μετατρέπονται κάθε μήνα οι λογαριασμοί ρεύματος, αφού τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τοπικά στελέχη της εταιρίας ολοένα και περισσότεροι Χιώτες δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Όπως παρουσίαζει στην ηλεκτρονική του μορφή το «Έθνος» στη Χίο καταγράφονται συνολικές οφειλές της τάξεως του 1.038.501 ευρώ από 6.187 καταναλωτές . Από αυτούς μόλις οι 1.008 πελάτες έχουν διακανονίσει χρέη της τάξεως των 266.741 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι 5.179 ευρώ δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση με αποτέλεσμα να παραμένουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί ύψους 771.760 ευρώ.

Σύμφωνα με το «Έθνος» ο μεγαλύτερος όγκος των οφειλετών της κατηγορίας του «500άρικου» δεν έχει διακανονίσει τους απλήρωτους λογαριασμούς και είτε δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα των 36 δόσεων, είτε υπάχθηκε στη ρύθμιση, αλλά την έχασε, μη καταβάλλοντας κάποια μηνιαία ποσά. Για τη ΔΕΗ αυτοί οι καταναλωτές είναι ο μεγάλος... πονοκέφαλος, καθώς τα χρέη τους είναι υψηλά και αποτελούν μεγάλη πηγή άντλησης της ρευστότητας που έχει τόση ανάγκη.

Οι συγκεκριμένοι, λοιπόν, μπορούν σε εννέα μέρες από σήμερα, την 1η Φεβρουαρίου και μέχρι τις 30 Απριλίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα διακανονισμού, το οποίο προβλέπει για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 500 ευρώ αναστολή πληρωμών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και αν πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς που εκδίδονται να έχουν έκπτωση 10% επί της αξίας κατανάλωσης.

«Δεύτερη ευκαιρία»
Η ΔΕΗ, επίσης, για όσους έχουν χάσει την περσινή ρύθμιση των 36 δόσεων, δηλαδή είχαν υπαχθεί, αλλά δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς, έχει θέσει σε εφαρμογή και τη ρύθμιση της «Δεύτερης ευκαιρίας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ