6.9.2013 9:55

Καλούν την τουρκική ακτοφυλακή στη Χίο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ Λ.Σ. ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Κάλεσμα για να επισκεφθεί το νησί μας την ερχόμενη εβδομάδα, απεύθυνε ο Έλληνας Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δ. Μπάντιας, στον Τούρκο ομόλογό του προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας με θέμα τη λαθρομετανάστευση.

Η παραπάνω είδηση επιβεβαιώθηκε κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας στην Ελλάδα Ismail SefaYÜCEER με τον Αντιναύαρχο του Λ.Σ. Δ. Μπάντια στην οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η λαθρομετανάστευση και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ακτοφυλακές των δύο χωρών στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

 Ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Πρόξενο για τη συμβολή του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. στην καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας (ναρκωτικά, λαθρεμπόριο κτλ) και συμφώνησαν για την ανάγκη στενότερης συνεργασίας των Ακτοφυλακών των δύο χωρών.

Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει ανακύψει αναφορικά με τις συνδέσεις μεταξύ ελληνικών και τουρκικών λιμένων με Επιβατηγά – Τουριστικά πλοία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο πλευρές των πλοιοκτητών έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, συμφωνήθηκε στην παρούσα φάση και μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ