5.8.2016 10:58

Καλώς ήρθε το δολάριο

ΤΟΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Μπορεί οι αφίξεις  τουριστών από εξωτερικό να είναι στα «πατώματα» ωστόσο υπάρχουν ακόμη οι ομογενείς της Αμερικής που αγαπούν τον τόπο τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον υποστηρίξουν οικονομικά.

«Ξανάσαναν» με τις εκπτώσεις

Κάνοντας μια βόλτα στην Απλωταριά, θα τη δεις να ξεχειλίζει από κόσμο και η απορία όλων είναι: Αφού κόσμος υπάρχει έσοδα γιατί δεν υπάρχουν; Την απάντηση τη δίνουν καταστηματάρχες που δηλώνουν πως σίγουρα η περίοδος εκπτώσεων που διανύουμε είναι μια μικρή ανάσα για την αγορά παρά ταύτα δε συγκρίνεται με άλλες χρονιές και δεν αντικαθιστά τα «σπασμένα» ενός ολόκληρου έτους!

Διστάζουν οι ντόπιοι

Για καλή τύχη όλων βέβαια ο μήνας Αύγουστος, επιφύλασσε στην τοπική αγορά μια ευχάριστη έκπληξη. Η επιστροφή των ομογενών στα πάτρια εδάφη φέρνει αύξηση στην κίνηση και στην κατανάλωση. Θα τους δεις στη γνωστή «περατζάδα» της Απλωταριάς να κρατούν στο χέρι σακούλες, πράγμα που δε βλέπεις και πολύ στους ντόπιους πλέον καθώς περιορίζονται στα απαραίτητα. Όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες και υπάλληλοι καταστημάτων «τους βλέπεις ότι δεν το πολυσκέφτονται… Μπαίνουν, ψωνίζουν και φεύγουν ευχαριστημένοι εν αντίθεση με τους ντόπιους που θα περάσουν πρώτα 2-3 φορές από το μαγαζί να το δουν, να το επεξεργαστούν και καμιά φορά ίσως καταλήξουν να το αγοράσουν».

«Σίγουρα οι ομογενείς έχουν δώσει ανάσα στο νησί διότι είναι ορατή η αύξηση της κίνησης το τελευταίο 10ήμερο. Προσπαθούν και εκείνοι όσο μπορούν να βοηθήσουν και τους το αναγνωρίζουμε» δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Μ. Κριμιζής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ