21.3.2014 13:27

Καλώς ήλθε το… Π.Ε.Δ.Υ.

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ Η ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Χτες εγκαταστάθηκε στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ η Μονάδα Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και σε λίγες μέρες το σύστημα θα είναι σε θέση να αρχίσει να εξυπηρετεί επιφυλακτικά τους ασφαλισμένους. Μετά από  σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε τη Δευτέρα από το Υπουργείο Υγείας, χτες πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και παραλαβής από το Π.Ε.Δ.Υ που ανήκει στη Β` ΔΥΠΕ και ολοκληρώθηκε  η μετάταξη του προσωπικού που είχε μπει προ 20ημέρου σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα.                                                                                                 

Αναλήψεις καθηκόντων

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Χίου Αργυρώ Φλάμου δηλώνει ότι τα διαδικαστικά της λειτουργίας της νέας μονάδας θα ρυθμιστούν αργότερα και ο διευθυντής της μονάδας θα ορισθεί σύντομα από τη Β` ΔΥΠΕ. Οι διοικητικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, που θα ασχολούνται μόνο με οικονομικά και κάποια θεσμικά αντικείμενα, θα εξακολουθήσουν να στεγάζονται στην οδό Κουντουριώτη, στην πολυκατοικία Ψυχιά. Χτές παρουσιάστηκε και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που θα εξυπηρετεί το κοινό. Οι γιατροί θα στεγάζονται πάλι ισόγειο του κτιρίου και οι υπόλοιπες υπηρεσίες στο δυτικό τμήμα του πρώτου ορόφου.

Γιατροί/Νοσηλευτικό  προσωπικό

Στη νέα μονάδα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο τέσσερις γιατροί, προς το παρόν τουλάχιστον. Αυτοί είναι η οδοντίατρος Ελένη Καλλέργη, ο Παιδίατρος Άγγελος Αργυρούδης, ο Ορθοπεδικός Νίκος Ταναϊνης, που ενδέχεται όμως να μεταταχθεί στο νοσοκομείο και ο Χειρουργός Βασίλης Νικολής. Παρόν στην χθεσινή διαδικασία ήταν και ο Παθολόγος Παντελής Βρουλής, ο οποίος όμως διευκρίνισε ότι θα υποβάλλει την παραίτηση του.

Το νοσηλευτικό αποτελείται από δέκα εργαζόμενους, μια βοηθό νοσηλεύτρια, τρείς νοσηλευτές, δύο μαίες, Ένα τραυματιοφορέα, μία εργοθεραπεύτρια, ένα βοηθό εργαστηρίων και δύο βοηθούς ιατρικών εργαστηρίων. Τις ανάγκες του διοικητικού προσωπικού καλύπτει μόνο ένας υπάλληλος.                                                                                                                               

Ασαφές

Τα κέντρα υγείας θα δέχονται το κοινό μάλλον από τη Δευτέρα - αφού δεν έχουν παραληφθεί ακόμη οι απαιτούμενες σφραγίδες - με δωδεκάωρη λειτουργία σε δύο βάρδιες από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Ασαφές παρέμενε τουλάχιστον  χτες το αν οι γιατροί θα εξετάζουν χωρίς ραντεβού, ή θα ορισθεί κάποιος που θα αναλάβει να ρυθμίζει τις επισκέψεις, μέχρι να τεθούν πάλι στη διάθεση των ασφαλισμένων  οι παλιοί πενταψήφιοι αριθμοί 14554, 14784, 14884 και 14900.  Παράλληλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και οργανισμού σε λίγες μέρες θα παραταθούν για τρείς μήνες επιπλέον οι συμβάσεις  ιδιωτών γιατρών της Χίου που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ και έχουν δικαίωμα να εξετάζουν ο καθένας  400 ασφαλισμένους το μήνα.                                                                                                         

Συνεργασία

Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι από τους πρώην γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ γιατροί που επέλεξαν να ιδιωτεύσουν, περιμένουν να δοθεί και σε αυτούς η δυνατότητα να συνεργαστούν με τον οργανισμό με συμβάσεις, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ