7.6.2016 15:47

Καλοκαιρινή η ανακύκλωση γυαλιού

ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ

Η αντίστροφή μέτρηση για την έναρξη της ανακύκλωσης γυαλιού στον Δήμο Χίου έχει ήδη ξεκινήσει. Η παραλαβή των μεγάλων κάδων ανακύκλωσης γυαλιού χωρητικότητας 3 Lt καθώς και η επικύρωση της σύμβασης της Ελληνική Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, έρχονται να επικυρώσουν, αυτό ακριβώς.

Σύμβαση Ε.Ε.Α.Α. με ιδιώτη

Η ίδια η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα προχωρήσεις σε σύμβαση με ιδιώτη για την ανακύκλωση του γυαλιού, όπως έχει κάνει σε όλη της Ελλάδα. Στη Χίο ήδη βρίσκονται οι μικροί κάδοι που θα τοποθετηθούν μαζί με τους υπόλοιπους για τη ανακύκλωση και μόλις προχθές ο αντιδήμαρχος Χίου Γ. Μπελέγρης παρέλαβε και τους μεγάλους χωρητικότητας 3 lt οι οποίοι θα τοποθετηθούν για την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών. "Πρόκειται για 10 κάδους μεγάλου όγκου, των 3 κυβικών. Οι έξι από αυτούς θα τοποθετηθούν στις ποτοποιίες και σε χώρους που συγκεντρώνουμε πολύ γυαλί. Συγκεκριμένα θα τοποθετήσουμε τον ένα στη Ροδοκανάκη προς εξυπηρέτησης των καταστημάτων της παραλίας και κάποιοι θα κρατηθούν για τα μεγάλα πανηγύρια, όπως της Παναγιάς, που πραγματοποιούνται σε διάφορα χωριά και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση άρα και πολλά μπουκάλια", είπε χαρακτηριστικά.

Στο Δημοτικό συμβούλιο

Διαδικαστικά και τυπικά ήταν τα θέματα που καθυστερούσαν την εφαρμογή της ανακύκλωσης γυαλιού και σ τη Χίο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού. " Η Ε.Ε.Α.Α. ήθελε να εφαρμόσει μια ειδική στρατηγική αναφορικά με την ανακύκλωση γυαλιού, προκειμένου να πιάσει τους στόχους της. Επιλογή της ήταν να συνεργαστεί κατά αρχήν με ιδιώτες. Αυτό σε αυτή τη φάση μας εξυπηρετεί γιατί θα χρειαζόμασταν και ειδικό απορριμματοφόρα και επιπλέον προσωπικό. Έτσι η επιλογή της εταιρείας να συνεργαστεί με ιδιώτες, μας λύνει τα χέρια και μας γλυτώνει από την ανάγκη να επενδύσουμε σε νέες αγορές οχημάτων και σε προσωπικό", εξηγεί, ο δήμαρχος.

Αμέσως μετά την επικύρωση και από τον Δήμο,  της σύμβασης της εταιρείας με τον ιδιώτη, όλα πλέον είναι στην τελική ευθεία για την έναρξη της ανακύκλωσης γυαλιού, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ