15.2.2017 16:31

Καλο – μελέτα κι’ έρχεται

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Η ΔΕΥΑΝΧ ολοκλήρωσε την έντυπη και ηλεκτρονική  καταγραφή του παλιού υπόγειου δικτύου των νερών της βροχής  και ο Δήμος θα καταρτίσει την απαραίτητη αντιπλημμυρική μελέτη για την  πόλη της Χίου.

«Δεν νοείται σύγχρονη πόλη χωρίς μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας, να πλημμυρίζει συνέχεια και το θέμα να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα. Τώρα έχουμε την υποδομή, θα φτιάξουμε τη μελέτη και όταν βρεθεί χρηματοδότηση θα υλοποιήσουμε τις προτάσεις της», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Γδύσης.

Στο φάκελο της  ΔΕΥΑΝΧ θα συμπεριληφθούν και οι   προτάσεις  της παλιάς σχετικής  μελέτης της ΟΤΜΕ και την κατάρτιση της  θα αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

«Έχουμε ακτινογραφήσει όλο το δίκτυο, ο παλιός Τούρκικος αγωγός  Απλωταριά - πλατεία Βουνακίου – οδός Λάδης είναι καθαρός, αλλά εντοπίζεται το γνωστό πρόβλημα αποφράξεων  στη συμβολή των αγωγών στις οδούς Καλοπλύτη και Απλωταριάς. Πιθανά κάποια προβλήματα υπάρχουν και στην απόληξη του στην οδό Λάδης.

Σε πρώτη φάση αξιοποιούμε τα αποτελέσματα των αποτυπώσεων και θα προσπαθήσουμε να  εντάξουμε το έργο  σε πρόγραμμα χρηματοδότησης», προσθέτει.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ