9.3.2016 16:17

Καλό καλοκαίρι για την ανακύκλωση γυαλιού [BINTEO]

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Για τις αρχές του Καλοκαιριού μετατίθεται η πολυαναμενόμενη ανακύκλωση γυαλιού, αφού παρότι ο Δήμος ήταν έτοιμος να τοποθετήσει τους ειδικούς κάδους σε διάφορα σημεία του νησιού, η Υπηρεσία Καθαριότητας διαπίστωσε στην πράξη ότι το γερανοφόρο όχημα της εταιρίας «Οικόπολις» είναι ακατάλληλο για τη διαδικασία της περισυλλογής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας το αίτημα του Δήμου στην Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης για δωρεάν παραχώρηση νέου οχήματος για το γυαλί, έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο αγοράς ιδιόκτητου γερανοφόρου φορτηγού.

Αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Μπελέγρης, απαιτεί νέες διαδικασίες όπως απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Σε ότι αφορά στο κόστος αγοράς ο Δήμος στοχεύει στην προμήθεια μεταχειρισμένου οχήματος 5ετίας κάτι που μεταφράζεται σε 30- 35.000 ευρώ.

Προμηθεύονται και σπαστήρα κλαδιών

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας μίλησε στον «π» για το σχεδιασμό της Υπηρεσίας στο θέμα της διαχείρισης αποβλήτων όπως τα κλαδιά και τα στρώματα. Έτσι μέσα από το νέο ΕΣΠΑ γίνονται προσπάθειες αγοράς σπαστήρα αντικειμένων ύψους 300.000 ευρώ προκειμένου να λυθεί το μείζον πρόβλημα της εναπόθεσης τέτοιων αντικειμένων σε διάφορα σημεία του νησιού.

«Είναι ένα μηχάνημα το οποίο μας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια. Το μηχάνημα κάνει σκόνη οτιδήποτε του βάλεις μέσα. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρώνουμε κλαδιά και στρώματα σε ένα σημείο, πιθανά στον Σταθμό Μεταφόρτωσης της πόλης, θα τα κάνουμε σκόνη και στη συνέχεια, αφού τα συμπιέσουμε θα τα μεταφέρουμε για ταφή στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ