7.7.2014 10:12

Καλό Φθινόπωρο…

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έμπλεξε και πάλι η πολυπόθητη επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ στη Χίο

Κάθε όριο λογικής ξεπερνάνε τα όσα συμβαίνουν στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χίου, που εδώ κι ενάμιση χρόνο ταλαντεύεται ανάμεσα στην υπολειτουργία και στο λουκέτο σπρώχνοντας εκατοντάδες κατόχους δικύκλων και αυτοκινήτων σε ιδιώτες που πλέον κάνουν χρυσές δουλειές.

Από το ISO στην ανυπαρξία στελεχών

Μπορεί στις αρχές του 2013 το Υπ. Μεταφορών να έκλεισε όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ ώστε να τα επαναλειτουργήσει λίγο αργότερα με νέα μηχανήματα ωστόσο το θέμα σκόνταψε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε πιστοποιημένο άτομο που θα μπορούσε να λειτουργήσει τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Έτσι ο νέος εξοπλισμός που κόστισε κάτι περισσότερο από 200.000 ευρώ έμεινε να περιμένει και μαζί με αυτόν εκατοντάδες οχήματα μεγάλου κυβισμού από λεωφορεία μέχρι και νταλίκες που δεν ήταν δυνατό να πιστοποιηθούν από ιδιώτη.

Στο ζήτημα που προέκυψε ήρθε να δώσει λύση το περασμένο καλοκαίρι, πιστοποιημένο άτομο από τη Σάμο που 2 φορές την εβδομάδα καλούνταν στη Χίο ώστε να περάσει από έλεγχο τα σχολικά Λεωφορεία και τις νταλίκες.

Παράλληλα δύο άτομα από τη Διεύθυνση Μεταφορών έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση με την Περιφέρεια να δαπανά το ποσό των 20.000 ευρώ για την επιμόρφωσή τους.

Κι ενώ το δημόσιο ΚΤΕΟ ήταν πλέον έτοιμο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του έπειτα από 1,5 χρόνο υπολειτουργίας, με πιστοποιημένους πλέον διευθυντή και υποδιευθυντή, αυτοί ουδέποτε τοποθετήθηκαν στη θέση τους.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη για να λειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ έπρεπε να οριστούν οι προϊστάμενοι. Την ώρα που όλα ήταν έτοιμα, μία εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών προς τις Περιφέρειες όλης της χώρας σημείωνε προς τους αιρετούς ότι η οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή μεταξύ αυτών και ο ορισμός προϊσταμένων θα πρέπει να μεταφερθεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα αναλάβουν καθήκοντα οι νεοεκλεγμένες περιφερειακές αρχές.

«Καταλαβαίνει κανείς ότι το γράμμα του νόμου είναι σαφές. Ακόμα και αν ορίζαμε προϊσταμένους στο ΚΤΕΟ  η απόφαση δεν θα είχε καμία ισχύ. Κάναμε ότι είναι δυνατόν για να επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ όμως όλα έχουν κολλήσει στη συγκεκριμένη εγκύκλιο», σημείωσε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Γανιάρης.

Ο ίδιος πάντως διέψευσε το αθηναϊκό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι» που ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο απώλειας της πιστοποίησης του δημόσιου ΚΤΕΟ, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ