30.6.2012 13:39

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ

180.000  ευρώ θα βάλει σύντομα στο ταμείο του ο δήμος Χίου, που θα του χρησιμεύσουν για την οργάνωση και εφαρμογή δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών στα περιαστικά δάση που του ανήκουν. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», λέει ο λαός και το ίδιο θα πρέπει να αισθάνεται και η δημοτική αρχή, αφού θα πάρει με  μεγάλη καθυστέρηση το μερίδιο που δικαιούται από  τις πιστώσεις συνολικού  ύψους 18,4 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν. Μαρτάκη,  «θα χρηματοδοτηθούν ενέργειες καθαρισμού βλάστησης για τη μείωση των κινδύνων στα περιαστικά δάση, άλση και άλλους χώρους πρασίνου, καθαρισμού και ελέγχου χωματερών, δράσεις ενίσχυσης εθελοντικών ομάδων δήμων, διαδικασίες  εξοπλισμού  με βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματους, αλλά θα καλυφθούν και λειτουργικά έξοδα μεταξύ των οποίων και  οι πληρωμές υπερωριών του εποχικού προσωπικού.
Η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ