30.6.2012 13:39

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ

180.000  ευρώ θα βάλει σύντομα στο ταμείο του ο δήμος Χίου, που θα του χρησιμεύσουν για την οργάνωση και εφαρμογή δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών στα περιαστικά δάση που του ανήκουν. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», λέει ο λαός και το ίδιο θα πρέπει να αισθάνεται και η δημοτική αρχή, αφού θα πάρει με  μεγάλη καθυστέρηση το μερίδιο που δικαιούται από  τις πιστώσεις συνολικού  ύψους 18,4 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν. Μαρτάκη,  «θα χρηματοδοτηθούν ενέργειες καθαρισμού βλάστησης για τη μείωση των κινδύνων στα περιαστικά δάση, άλση και άλλους χώρους πρασίνου, καθαρισμού και ελέγχου χωματερών, δράσεις ενίσχυσης εθελοντικών ομάδων δήμων, διαδικασίες  εξοπλισμού  με βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματους, αλλά θα καλυφθούν και λειτουργικά έξοδα μεταξύ των οποίων και  οι πληρωμές υπερωριών του εποχικού προσωπικού.
Η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ