19.1.2016 18:15

Κάλιο αργά, παρά ποτέ

ΕΚ ΤΩΝ...ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙ.ΑΛ. ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

Με ολίγη καθυστέρηση αναμίχθηκε στο μεταναστευτικό το Επιμελητήριο Χίου ζητώντας από τον βουλευτή Ανδρ. Μιχαηλίδη και τον Δήμαρχο Μαν. Βουρνού ενημέρωση για το θέμα, απόρροια της ανησυχίας των μελών του στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού. Η σύσκεψη προκλήθηκε χθες και εκεί δήμαρχος και βουλευτής, επανέλαβαν ουσιαστικά όλα όσα έχουν γραφτεί και παρουσιαστεί εδώ και δύο περίπου μήνες, καταδεικνύοντας τα χαμηλά αντανακλαστικά του επιχειρηματικού φορέα που σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να προκαλεί εξελίξεις και όχι να τις...συνοδεύει.

Μόνο για 72 ώρες

Χαρακτηρίζοντας χρήσιμη τη συνάντηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδης επανέλαβε  τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι το hotspot δεν μπορεί να είναι χώρος προσωρινής παραμονής, ότι οι πρόσφυγες θα παραμένουν  το πολύ 72 ώρες και θα αποχωρούν.

Παράλληλα αναφορά έγινε και για τη διατήρηση του καθεστώτος του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά ακριβώς λόγω του βάρους που «σηκώνουν» οι νησιώτες με το μεταναστευτικό με τον κ. Μιχαηλίδη να αναφέρεται στην πρόσφατη τοποθέτηση επ'  αυτού του αναπληρωτή υπουργού Τρ. Αλεξιάδη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ