18.10.2019 13:07

Κάλεσμα σε όλους τους μηχανικούς του Β.Α. Αιγαίου απευθύνει η «Προοδευτική Συμμαχία Μηχανικών»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος παραμένει ο μεγαλύτερος συλλογικός φορέας των μηχανικών. Έχει χάσει όμως τη λάμψη του στα μάτια της πλειοψηφίας των μηχανικών και κινδυνεύει να ξεπεραστεί. Η εξυπηρέτηση ατομικών και οικονομικών συμφερόντων, η αναπαραγωγή μηχανισμών, ο παραταξιακός και συντεχνιακός φατριασμός, οδηγούν σε ένα κλειστό και μικρό ΤΕΕ  μακριά από τους μηχανικούς και πρέπει να τελειώσουν.

Ο χώρος των μηχανικών χρειάζεται ένα ΤΕΕ δίπλα του, στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, πρωτοπόρο στην παραγωγή επιστημονικού έργου, με λόγο και άποψη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  είναι μια νέα παράταξη μηχανικών στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.

Είναι ακράδαντη η άποψή μας, ότι οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε χρειάζονται απαντήσεις σε αγωνιστική και προοδευτική κατεύθυνση και απαιτούν  την συμπόρευση όλων των δυνάμεων που συντάσσονται με την πρόοδο και τα δημοκρατικά κεκτημένα.

  • Η υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών
  • Η εργασία με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και δίκαιες απολαβές
  • Η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη με περιβαλλοντικό πρόσημο
  • Η προστασία των φυσικών πόρων
  • Η άμεση αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της με ριζοσπαστικές πράσινες πολιτικές, ισχυρή θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές, ποιοτικά και πράσινα έργα υποδομής και αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχεδιασμό
  • Η διαφάνεια και πάταξη της γραφειοκρατίας
  • Η ενίσχυση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας
  • Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων τομέων απασχόλησης για τους μηχανικούς
  • Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση με αναλογικές αλλά δίκαιες εισφορές, καλές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις, συνιστούν για εμάς κοινή και βασική επιδίωξη

 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους μηχανικούς του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που δραστηριοποιούνται στους νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου και ανήκουν στο περιφερειακό τμήμα ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου, να συμπορευτούμε μαζί και να αγωνιστούμε για ένα ΤΕΕ αδέσμευτο από συμφέροντα, χωρίς συντεχνιακές αγκυλώσεις, μηχανισμούς και ατομικές επιδιώξεις, ένα ΤΕΕ με δημοκρατική λειτουργία, που να βάζει το εμείς πάνω από το εγώ και να είναι χρήσιμο στους μηχανικούς και τη κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ στο Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου, που θα γίνουν στις 3 Νοεμβρίου 2019, το Ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ αποτελείται από τους:

Υποψήφιοι για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Τμήμα ΒΑ Αιγαίου

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

  1. Καλάργαλη Ελισάβετ, Αρχιτέκτων μηχ.
  2. Κουτσοβίλη Ελένη, Πολιτικός μηχ.
  3. Μάντζαρης Χρύσανθος, Πολιτικός μηχ.
  4. Σαββόγλου Ιωάννης, Χημικός μηχ.           [ΛΗΜΝΟΣ]
  5. Φράγκου Μερόπη, Αρχιτέκτων μηχ.

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

  1. Δογάνης Γιώργος, Αρχιτέκτων μηχ.       [ΙΚΑΡΙΑ]
  2. Ζάχαρης Νίκος, Ηλεκτρολόγος μηχ.
  3. Καραθανάση Ελισάβετ, Αρχιτέκτων μηχ.
  4. Σαμψωνίδης Ανέστης, Ηλεκτρολόγος μηχ.
  5. Χούλης Γιώργος, Πολιτικός μηχ.

ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ

  1. Βελλιανίτης Παρασκευάς (Πάρης), Αρχιτέκτων μηχ.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ