27.2.2024 12:31

Κάλεσμα από την ΠΕΣ-ΝΑΤ για συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση

Η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου συμπαραστέκεται στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα Ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΠΕΝΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καθώς και Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τα μέλη, τους συναδέλφους απόμαχους και Μάχιμους να δώσουν παρών στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Βουνακίου. 

Καθημερινά στενάζουμε από την ακρίβεια στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, την ενέργεια, από τον πληθωρισμό, τη φορολεηλασία του εισοδήματος, τη διαρκή εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί, να συνεχίσουν να μας ληστεύουν με πρόσχημα την ανάπτυξη του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά πραγματικές συντάξεις, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία. Απορρίπτουμε την λογική ότι έγινε-έγινε. 

Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, υγεία, κοινωνικές παροχές, δικαιώματα, που είναι πληρωμένα σε όλο μας τον εργασιακό βίο αλλά και σήμερα πληρώνουμε. 

Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ και ζητούν άμεση λύση……

Στην κατάργηση του Παράνομου, καταχρηστικού και άδικου τρόπου με τον οποίο εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης Συνταξιούχων, του μνημονικού νόμου (ν. 3986/2011).

Στην εξομοίωση των συντάξεων του ΝΑΤ, με τις σημερινές παρεχόμενες συντάξεις, έτσι ώστε να καταργηθεί η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, η οποία είναι εφεύρεση των νόμων 4387/2016 & 4670/2020, που κατατάσσουν τους συνταξιούχους σε κατηγορίες προ του 2016 και μετά του 2016, οι οποίες αλλάζουν κάθε χρόνο. 

Στην Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι στα επιδόματα.

Στην Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό. Καμία ιδιωτικοποίηση –εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας ,κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων.

Στην Πλήρη δωρεάν απρόσκοπτη κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Επαναλειτουργία του Οίκου Ναύτου Χίου με άμεση πρόσληψη τουλάχιστον ενός γιατρού.

Καλούμε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς να δώσουν δυναμικό παρών, τα δικαιώματα μας κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, τα υπερασπιζόμαστε…… δεν τα παραδίδουμε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ