19.12.2012 17:46

Καλείται να πληρώσει ενοίκιο για χώρο που δε χρησιμοποιεί εδώ και ένα χρόνο!

• Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Η επιμονή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μη μεταστεγαστεί από το δημοτικό ακίνητο της Οινοπίωνος αλλά και η τακτική του Δήμου Χίου να μην προχωρά σε έξωση μεταφέρει το πρόβλημα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στην οποία ανήκει η τελική ευθύνη στέγασης της.

Μετά την επιθυμία του Δήμου Χίου να την απομακρύνει από το ακίνητο ιδιοκτησίας του η Περιφέρεια προχώρησε σε μειοδοτικό διαγωνισμό για τη στέγαση της Διεύθυνσης, ο οποίος επέλεξε ως κατάλληλο στεγασμένο χώρο 400 τ.μ. στο συγκρότημα Ψαρά στην οδό Πασπάτη. Μάλιστα με απόφαση της πριν από ένα ακριβώς χρόνο, στις 13 Δεκεμβρίου 2011, η Επιτροπή Χωροθέτησης, Περιβάλλοντος και Υποδομών ζητούσε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να προχωρήσει εντός μηνός σε όλες τις απαραίτητες διαμορφώσεις προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτήσεις μεταστέγασης της Διεύθυνσης. Ο ιδιοκτήτης περίμενε τις υποδείξεις διαμόρφωσης και από τότε ακόμα περιμένει… την υπογραφή του μισθωτηρίου. 

Για δικούς της λόγους και επικαλούμενη προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος η Διεύθυνση αποφεύγει να μετακινηθεί, πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να ακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, όμως ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει πλέον  απαιτήσεις. 

Απαιτεί τα μηνιάτικα

Δικαίως ο ιδιοκτήτης στρέφεται πια κατά της Περιφερειακής Ενότητας ζητώντας να του καταβληθούν στο ακέραιο όλα τα μισθώματα, ανεξάρτητα από το αν ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί ή αν έχει υπογραφεί το μισθωτήριο, καθώς για το τελευταίο δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Χίου κινδυνεύει να της ζητηθεί να καταβάλει 2.350 ευρώ μηνιαίως, ποσό που προσεγγίζει συνολικά τις 20.000 ευρώ για ένα κτίριο που δεν έχει ούτε κατ’ ελάχιστον χρησιμοποιήσει! Είναι δε απορίας άξιο, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δικαιωθεί από τα ποινικά δικαστήρια στα οποία προσφεύγει, αν η συγκεκριμένη δαπάνη εγκριθεί από την Επίτροπο ή ζητηθεί καταλογισμός.

«Ο πελάτης μου έχει ζημιωθεί πολλαπλά από την τροπή που πήρε η υπόθεση. Εδώ και ένα χρόνο έχει δεσμεύσει χρήματα σε κατατεθημένη εγγυητική, όπως προβλέπονταν από το διαγωνισμό, ενώ ευλόγως διεκδικεί και αποζημίωση χρήσης για το κτίριο, αφού επί ένα χρόνο βρίσκονταν δεσμευμένο με βάση την έγκριση της κατακύρωσης του διαγωνισμού. Θα κινηθεί για να προασπίσει τα συμφέροντα του από τις προσωπικές πολιτικές που χαράσσει ο κάθε υπάλληλος», δηλώνει στον «π» ο νομικός σύμβουλος του κ. Ψαρά, Κ. Παρθενίδης.

Στο Κολέγιο

Στο ερώτημα γιατί δεν μετακινείται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρά δημιουργεί προβλήματα με τη στάση της στην Περιφέρεια, ο Αρ. Κελεπερτζής απαντά ότι πράττει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. «Έχουμε διαβεβαίωση ότι θα μεταφερθούμε στο Κολέγιο σε 1-2 μήνες. Γιατί η Περιφέρεια να καταβάλλει ενοίκια, αν μπορεί να τα αποφύγει;», είναι η άποψη του. «Κληθήκαμε να μεταφερθούμε σε χώρο που η δαπάνη ήταν μεγαλύτερη από τη σημερινή. Γιατί έπρεπε να το δεχτούμε;», επιμένει.

Το αλαλούμ ωστόσο συνεχίζεται και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα προσλάβει και ζημιογόνες και τραγελαφικές καταστάσεις στις δικαστικές πια αίθουσες απ’ την αδυναμία αρχών και υπηρεσιών να συνεννοηθούν ή να επιβάλουν τα αυτονόητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ