31.3.2014 14:46

Κακός χαμός για την παραλία των Γλάρων !

ΙΔΙΩΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ

Μπέρδεψε πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία εκμίσθωσης της παραλίας των Γλάρων για την οποία, όπως αναμένονταν, το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αυξημένο. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή βρέθηκαν τουλάχιστον 6 ενδιαφερόμενοι να νοικιάσουν την παραλία από τον σχετικό διαγωνισμό που είχε τιμή εκκίνησης τα 4.500 ευρώ, αλλά και ένας ιδιώτης που μίσθωσε πρόσφατα το χώρο του παλαιού λατομείου στο Μηλιγγά και αξιώνει την ακύρωση του διαγωνισμού μίσθωσης, με το επιχείρημα ότι η παραλία είναι όμορη προς το λατομείο, για το οποίο έχει υποβάλλει χαρτιά για την έκδοση άδειας λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το θέμα προκάλεσε ιδιαίτερη αναστάτωση στους μετέχοντες στη διαδικασία αλλά και στον πρόεδρο της «Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου Χίου Α.Ε.» Π. Φλάμο, που μπροστά στο αδιέξοδο της διαδικασίας ζήτησε τη συνδρομή της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και του Νομικού Τμήματος του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αποφανθούν εάν ο ιδιώτης δίκαια ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού.

«Εφόσον προκύπτει ένα θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί με τη δική μας εκτίμηση, επόμενο ήταν να απευθυνθώ στα αρμόδια κλιμάκια ζητώντας να ξεκαθαρίσουν εάν ευσταθούν τα επιχειρήματα του μισθωτή του λατομείου. Από όσα κατάλαβα, θεωρεί ότι η παραλία είναι όμορη προς το παλιό νταμάρι στο οποίο έχει ξεκινήσει και βγάζει άδεια λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα προσκόμισε μια βεβαίωση ότι έχει καταθέσει τα έγγραφα για την έκδοσή της. Δεν ξέρω εάν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό κάλεσα την Κτηματική να αξιολογήσει την κατάσταση. Ωστόσο ξεκαθάρισα ότι ο Δήμος αύριο θα συνεχίσει τη διαδικασία εκμίσθωσης με τους όρους που έχουν τεθεί στην προκήρυξη που είχε δημοσιευθεί», αναφέρει ο κ. Φλάμος στον «π». «Φυσικά δεν έχει ακόμη άδεια και εγώ δεν θα καθυστερήσω την διαδικασία. Στις 12.00 αύριο στο Δήμο Χίου θα συνεχίσει κανονικά ο διαγωνισμός και ελπίζω ότι θα υπάρξει ανάδοχος. Εκτός κι αν η Κτηματική ή το υπουργείο μας δώσουν κάποια άλλη εξήγηση που να δικαιολογούν τις αιτιάσεις του ιδιώτη», συμπληρώνει ο ίδιος.

Δεν υφίσταται ζήτημα

Από την πλευρά τους οι ενδιαφερόμενοι εκμισθωτές θεωρούν ότι δεν υφίσταται καν ζήτημα γειτνίασης της παραλίας των Γλάρων με το λατομείο και άρα συν-διαχείρισής τους. «Κατά την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησης ενδιαφερόμενος που εκπροσωπούσε εταιρία, πληρεξούσια δικηγόρος αλλά και ο μηχανικός κ. Αποστολής Νικόλαος κατέθεσαν αίτημα να ανατεθεί η αξιοποίηση της εν λόγω παραλίας «Γλάρων» απευθείας χωρίς από τον νόμο δημοπράτηση στην εν λόγω εταιρεία, αφού σύμφωνα τους ισχυρισμούς των παραπάνω διατηρείται ήδη εν λειτουργία στην περιοχή και συγκεκριμένα στο οικόπεδο που προϋπήρχε νταμάρι, όμορη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αρμόδια επιτροπή επιφυλάχθηκε να απαντήσει στον αίτημα της εταιρίας κατά πόσο θα ανατεθεί η παραλία των Γλάρων για αξιοποίηση απευθείας ή μετά από δημοπράτηση όπως ορίζει ο νόμος την Τρίτη 1η Απριλίου 2014.  Μάλιστα η Κείμενη Νομοθεσία είναι η από 13 Φεβρουαρίου 2014 υπ’ αριθ. Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033 υπουργική διάταξη υπουργού Οικονομικών και Εσωτερικών και συγκεκριμένα το άρθρο 13 παρ. 4 του νόμου 2971/2001», αναφέρει δικηγόρος ενός εκ των ενδιαφερομένων στον «π».

Δυσαρέσκεια και στη Μητρόπολη

Για το θέμα έχει ενδιαφερθεί και η Μητρόπολη Χίου η οποία εμπλέκεται στη διαδικασία μέσω του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, που εκμίσθωσε το παλαιό λατομείο και σύμφωνα με πληροφορίες εκφράστηκαν ήδη παράπονα για τη διάρκεια του μισθωτηρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ