7.3.2013 13:37

Καιρός να σταματήσουν οι φωτογραφικές προκηρύξεις για τους οκταμηνίτες της ΔΕΗ

Την τροποποίηση των προκηρύξεων πρόσληψης προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ ζητούν οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της εταιρείας.

Με επιστολή που κοινοποιούν στον Τύπο καταγγέλλουν ως απαράδεκτη και φωτογραφική τη διαμόρφωση των όρων των προκηρύξεων, που, με βασικό προσόν την εντοπιότητα, πριμοδοτούν τις προσλήψεις των κατοίκων των Θυμιανών και της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Αγ. Μηνά και απαιτούν την ένταξη και των κατοίκων της περιοχής του αεροδρομίου.

«Εδώ παρατηρείται το γελοίο του πράγματος, να μην προτιμούνται οι κάτοικοι της περιοχής του αεροδρομίου της Χίου που απέχουν 500 μέτρα από το εργοστάσιο, σε αντίθεση με τους κατοίκους του Νεχωρίου ή του Αγ. Γεωργίου που απέχουν πάνω από 10 km».

Φωτογραφίζοντας μάλιστα αυτούς που κινούν τα νήματα και αυτούς που εξυπηρετούνται από τους όρους των προκυρήξεων υποστηρίζουν ότι πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η φόρμουλα που ξεκίνησε στη Χίο για να εξυπηρετήσει καλώς ή κακώς ορισμένους.

«Είναι τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης μας να δεχόμαστε φωτογραφικές προκυρήξεις εκεί που δώσαμε την ψυχή μας. Όλοι είμαστε κάτοικοι του μοναδικού πλέον Δήμου Χίου και δεν υπάρχει λόγος διαχωρισμού των άνεργων σε προτιμητέους ή μη λόγω εντοπιότητας, σε μια περιοχή όπου τη μια θέση εργασίας την ψάχνεις με το σταγονόμετρο».

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι αυτού του τύπου τα προνόμια εφαρμόστηκαν με διασταλτική εφαρμογή του νόμου για τη Χίο, αφού νομότυπα  αφορούσαν μόνο την περιοχή της Πτολεμαΐδας, επειδή εκεί μετακινήθηκαν ολόκληρα χωριά για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του λιγνίτη.

«Στη Χίο η ΔΕΗ αποζημίωσε και με το παραπάνω τους θιγόμενους οικοπεδούχους και για την αποφυγή της ρύπανσης έχει ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια για καμινάδες, φίλτρα νερού θάλασσας, και άλλες εγκαταστάσεις, ώστε να μην υπάρχει αυτή η υποχρέωση της για μια ζωή».

Προσβλητικός τρόπος

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι για το καλό του κοινωνικού συνόλου κάποτε ως εργαζόμενοι δε δέχθηκαν να προτιμούνται τα παιδιά τους, αλλά τώρα που κατάφεραν να ξεπεραστούν ακόμη και οι προτιμήσεις των «πράσινων» και «γαλάζιων» παιδιών, βλέπουν με αγανάκτηση να δημιουργούνται νέοι προτιμητέοι με προσβλητικό τρόπο, αφού και τα δικά τους παιδιά είναι άνεργα και ντρέπονται να τα αντικρύσουν.

«Εμείς που καταφέραμε να βγούμε ζωντανοί από το εργοστάσιο, οι περισσότεροι με σοβαρά προβλήματα υγείας, δε δεχόμαστε αυτού του τύπου τις αδικίες, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία και οι ευκαιρίες δεν είναι μόνο για ορισμένους, αφού η ανεργία χτυπά όλες τις πόρτες. Η νεολαία μεταναστεύει και δυστυχώς δε φαίνεται σκέψη επιστροφής τους. Ας μη γινόμαστε αιτία με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, αρκετά έχουμε χρεώσει το μέλλον της».

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΠΙΝΑΚΙΟ

Α` βαθμός προτίμησης: κάτοικοι χωρίου Θυμιανών.

Β` βαθμός προτίμησης: κάτοικοι κοινοτικού διαμερίσματος πρώην δήμου Αγ. Μηνά.

Γ` βαθμός προτίμησης: κάτοικοι κοινοτικού διαμερίσματος δήμου Χίου.

Δ` βαθμός προτίμησης: κάτοικοι χωρίων βόρειας Χίου.

Ε` βαθμός προτίμησης: όλοι οι υπόλοιποι πολίτες της Ελλάδας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ