17.8.2015 15:20

Καινούργια αρχή για το δίκτυο ανακύκλωσης του Δήμου

ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 420 ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ

Νέες προοπτικές για την πολύπαθη ανακύκλωση του Δήμου Χίου ανοίγουν με την παραλαβή των πρώτων 420 κάδων ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που παρελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας από τον ΔΙΑΝΟΧ.

Οι 420 κάδοι είναι οι πρώτοι που έρχονται στο νησί από τους συνολικά 700 κάδους που έχουν παραγγελθεί ενώ αναμένονται ακόμα 80 κάδοι για την ανακύκλωση γυαλιού.

Με κλειδαριά ασφαλείας

Οι νέοι κάδοι έχουν μία σημαντική λεπτομέρεια σε σχέση με όσους είχαμε δει μέχρι στιγμής αφού φέρουν πάνω τους κλειδαριά ώστε να αποφεύγονται τα συνηθισμένα περιστατικά κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο σχεδιασμός

Σκοπός του Δήμου στην παρούσα φάση είναι να αντικατασταθούν σταδιακά εντός της πόλης τα συρμάτινα κλουβιά ανακύκλωσης χαρτιού με τους νέους κάδους ενώ όταν παραληφθούν τα 2 μικρότερα σε μέγεθος απορριμματοφόρα που προβλέπει η σύμβαση με την ΕΕΑΑ, τότε θα αντικατασταθούν οι κάδοι ανακύκλωσης και στις γειτονιές της πόλης.

Ήδη πάντως τα συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τη συναρμολόγηση των κάδων ανακύκλωσης με σκοπό τουλάχιστον στα κεντρικά σημεία της πόλης να αντικατασταθούν οι παλιοί αντιαισθητικοί κάδοι.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο εξοπλισμός των κάδων όσο και των απορριμματοφόρων στοιχίζει πάνω από 500.000 ευρώ με τη συμμετοχή του Δήμου να είναι μηδενική αφού για πρώτη φορά συμβλήθηκε με την ΕΕΑΑ μέσω του ΔΙΑΝΟΧ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ