10.3.2015 16:30

Καίει η έλλειψη κονδυλίων

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Σε ασκήσεις επί χάρτου τείνουν να μετατραπούν όλες οι συναντήσεις συνεδριάσεις κι αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών της καλοκαιρινής περιόδου που είναι προ των πυλών, αφού από τα δεδομένα απουσιάζει ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας... η χρηματοδότηση. Στο φιλότιμο και στην προσωπική συνεισφορά του καθενός θα κριθούν φέτος όλα, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Η συνεδρίαση

Σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα ώστε να μιλήσουμε για μία επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο εστίασαν τα μέλη του πρώτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που ασχολήθηκε με τον αντιπυρικό σχεδιασμό.

Όπως ειπώθηκε από την αρχή της συνεδρίασης το γεγονός ότι το πέρασμα από το Χειμώνα στο Καλοκαίρι διαρκεί ελάχιστα με αποτέλεσμα η Άνοιξη και το Φθινόπωρο να τείνουν να εξαφανιστούν, κάνει επιτακτική την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που ο καθένας, από τον πολίτη μέχρι τον εθελοντή κι από τους ΟΤΑ μέχρι την Πυροσβεστική θα γνωρίζει ακριβώς ποιες θα  είναι οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει σε περίπτωση συμβάντος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προτάθηκε να ζητηθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η επιμήκυνση της αντιπυρικής περιόδου, γεγονός όμως που θεωρήθηκε άτοπο από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γ. Βουράκη που τόνισε ότι οι διαρκείς βροχές και η αυξημένη υγρασία θα μετακινήσουν την περίοδο των πυρκαγιών μετά το τέλος Ιουνίου.

Χρωστάμε ακόμη τα περσινά

Από την πλευρά του ο Στ. Κάρμαντζης ο οποίος προΐσταται του ΣΟΠΠ εντόπισε ως μεγαλύτερο πρόβλημα της υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού την έλλειψη κονδυλίων. Μάλιστα αποκάλυψε ότι όσοι ιδιώτες ρίχτηκαν στη μάχη των μεγάλων πυρκαγιών της Αμανής παραμένουν ακόμα απλήρωτοι.

Επεκτείνεται το δίκτυο κρουνών

Παράλληλα το χθεσινό ΣΟΠΠ έλαβε την απόφαση επέκτασης του δικτύου των πυροσβεστικών κρουνών τόσο στην κεντρική όσο και στη νότια Χίο ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για κάποιες περιοχές της Αμανής όπου η τοποθέτησή τους κρίνεται ζωτικής σημασίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ