6.10.2018 11:18

Και το Εργατικό Κέντρο τάσσεται υπέρ της εκπαίδευσης των προσφύγων

Το Εργατικό Κέντρο με ανοιχτή επιστολή εξηγεί τους λόγους που τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στο νησί μας –έστω και προσωρινά- έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, όπως και κάθε και παιδί σε αυτόν τον κόσμο. Ακόμη τονίζει ότι ξενοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στα σχολεία του νησιού μας.

«Με αφορμή την εξώδικη  αναφορά γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων Χίου αναφορικά με την φιλοξενία προσφυγόπουλων σε σχολεία του νησιού μας το Εργατικό Κέντρο δηλώνει ότι φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού δεν γίνεται να έχουν θέση στα σχολεία πόσο μάλλον όταν έχουν ως στόχο αθώα παιδιά που η ζωή τους και οι μνήμες των παιδικών χρόνων έχουν σημαδευτεί ανεξίτηλα από τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και της προσφυγιάς.

Το σχολείο είναι η πρώτη είσοδος του παιδιού στην κοινωνία. Οφείλουμε όλοι μας, ως κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, συμπολίτες, να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά εκείνες τις αρχές και τις αξίες στις οποίες στηρίζεται μια κοινωνία της δημοκρατίας. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλους, αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου ή θρησκείας. Η παραπληροφόρηση και ο φόβος είναι αδύνατο να αποτελούν τροχοπέδη σε βασικά δικαιώματα των παιδιών.

Εκπαιδευτικοί και εκλεγμένα όργανα γονέων και κηδεμόνων είναι επιβεβλημένο να συμπορεύονται σε κλίμα καλής συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης στα πλαίσια των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του δίκαιου. Όλα τα άλλα που εξελίσσονται μέσα στους χώρους των σχολείων δηλητηριάζουν  κυρίως τα δικά μας παιδιά.  Όλοι μαζί διεκδικούμε από την κυβέρνηση τον Δήμο και την Περιφέρεια να διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ΟΛΩΝ των παιδιών που ζουν, επισκέπτονται ή περνάνε από το νησί μας», αναφέρουν τα μέλη του Ε.Κ.Χ. στην ανακοίνωση τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ