15.5.2012 12:19

Και «θύμα» το «Κονάκι του Βλάχου...»

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ Ο ΑΝΤ. ΑΤΣΑΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ

 
Δεν είναι δυο μήνες που το μαγαζί του Αντ. Ατσάλη άλλαξε τα δεδομένα της εστίασης στο χώρο της Προκυμαίας με μια επένδυση που έχει ως επίκεντρο την κρεατοφαγία, καταφέρνοντας να προσελκύσει αρκετό κόσμο αλλά και τουρίστες και επισκέπτες του Σαββατοκύριακου που δοκίμασαν το μενού του εστιατορίου.
Ηρωικό... να επενδύει κάποιος τις οικονομίες του σε μια περίοδο ισχνών νέων επενδύσεων και να δίνει δουλειά σε κάποιους ανθρώπους, όπως άλλωστε όλα τα μαγαζιά της προκυμαίας κάνουν εδώ και χρόνια σταθερά.
Από τη μέρα όμως που οι πόρτες άνοιξαν, τα αυτόφωρα και οι μηνύσεις έχουν πέσει βροχή τόσο από το Λιμενικό Ταμείο όσο και από άλλους επαγγελματίες, κυρίως λόγω της δυσκολίας που έχει το κατάστημα να εξυπηρετήσει την πελατεία του, από το δεδομένο χώρο που καταλαμβάνει μπροστά από την πόρτα του. «Ζήτησα περισσότερο χώρο επί της προκυμαίας, χωρίς να προβώ σε παρεμβάσεις, μιας και το κατάστημα δίπλα από το δικό μου δεν είναι εστιατόριο και έτσι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Από εκείνη τη μέρα και όποτε βάλαμε τραπέζια στο συγκεκριμένο χώρο, οι μηνύσεις και οι καταγγελίες έπεσαν βροχή. Μέρα παρά μέρα αυτόφωρο και καθημερινά μηνύσεις. Η κατάσταση αυτή αν μη τι άλλο δείχνει την παράλογη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο Λιμενικό Ταμείο και τους επαγγελματίες, την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για την λειτουργία της Προκυμαίας, πράγματα δηλαδή που μόνο στη Χίο εξακολουθούν να συμβαίνουν. Γιατί κύριοι που θέλετε έσοδα μας κυνηγάτε; Γιατί κύριοι εμείς να πληρώνουμε την ανύπαρκτη πολιτική διευθέτησης των κοινόχρηστων χώρων της προκυμαίας; Ποιος είναι εκείνος που αποφασίζει να παίξει με την τύχη μιας επένδυσης που δίνει δουλειά σε 10 ανθρώπους; Αυτά τα γνωρίζουν όλη στην προκυμαία, δεν είναι καινούργια. Όμως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Απο τη μια κλαίμε για την τουριστική μας τύχη και παό την άλλη εμείς οι ίδιοι βάζουμε τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον. Με τόσες μηνύσεις που έχω μαζέψει, το μόνο που μένει είναι σύντομα να βάλω ένα λουκέτο και να καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισα να επενδύσω. Αν δεν δώσουν άμεσα λύσεις ρεαλιστικές με βάση τις ανάγκες των καταστημάτων, τότε δεν υπάρχει καμία τύχη. Θα υπάρχουν ευθύνες και αυτές θα έχουν ονόματα», εξηγεί αγανακτισμένος στον «π» καταλήγοντας, «ο Δήμαρχος δεν πρέπει να λάβει γνώση της κατάστασης; Δεν πρέπει να δώσει λύσεις; Πότε περιμένουνε, άμα τελειώσει το καλοκαίρι; Φτάσαμε σε σημείο αντί ανθρώπων που έχουν άποψη για τη λειτουργία της παραλίας, να κάνουν κουμάντο πρώην συνδικαλιστές...».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ