3.9.2012 18:02

Και συμβασιούχοι και απλήρωτοι

- ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Χίου και αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας καθώς από την αρχή της πρόσληψής τους μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι έχοντας ήδη διανύσει δύο από τους συνολικά 5 μήνες που ισχύει η σύμβαση εργασίας.
Όπως τόνισαν οι ίδιοι σε συνάντηση με τον πρόεδρος του παραρτήματος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Χίου Α. Παπαντωνάκη αν δεν πληρωθούν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου τότε θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Μας πάνε από 15νθήμερο σε 15νθήμερο δύο ημέρες τώρα. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Έχουμε οικογένειες, παιδιά και υποχρεώσεις», ανέφεραν οι ίδιοι.
 
«Αιτία η Γραφειοκρατία»
Εμπλοκή στα γρανάζια του Υπ. Εργασίας από την άλλη, επικαλέστηκε ο Α. Παπαντωνάκης ο οποίος μιλώντας στον «π» υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες είναι δεδαλώδεις με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πληρωμή των εργαζομένων.
«Πλέον δεν πιστεύω κανέναν και δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί εκτίθεμαι στους εργαζόμενους. Έχουμε χτυπήσει πόρτες στο Υπ. Εργασίας να επισπεύσουν τη διαδικασία αλλά κανένας δεν μας απάντησε», είπε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι οι λίστες με τα δικαιολογητικά από τη Χίο έχουν φύγει πριν αρκετό καιρό και ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε ήδη να έχουν πληρωθεί.
«Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν μία υπάλληλος που είναι και η υπόλογη για το θέμα πρέπει να υπογράψει 22.000 ξεχωριστές επιταγές, δηλαδή 22.000 ξεχωριστά εμβάσματα πληρωμών. Μόνο αυτό το δεδομένο με κάνει να πιστεύω ότι το 10ήμερο δεν θα αρκέσει για να πληρωθούν οι δικαιούχοι. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι θέμα δικό μας», κατέληξε ο κ. Παπαντωνάκης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ