5.11.2014 16:13

Και πάλι νεκρά ψάρια στον Παρθένη

Με δεκάδες νεκρά ψάρια διαφόρων ειδών αλλά και χέλια γέμισε και πάλι η εκβολή του ποταμού Παρθένη στη Λεωφόρο Ενώσεως, λίγες μόνο ημέρες από την προηγούμενη καταγγελία περίοικων για την αποπνικτική εικόνα που παρουσίαζε η περιοχή.

Κι ενώ η κατάσταση αυτή τη φορά ήταν χειρότερη ακόμα η επίσημη απάντηση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας δεν έχει γίνει γνωστή σχετικά με το προηγούμενο συμβάν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ιχθυολόγων που μίλησαν στον «π» αυτή τη φορά τα ψάρια φαίνεται ότι οδηγήθηκαν στις όχθες του ποταμού κι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτόν όταν κατέβηκε η στάθμη της θάλασσας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξάντληση του οξυγόνου και τον θάνατο των ψαριών.

Όπως ανέφεραν ψαράδες της περιοχής το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί εάν ο Δήμος δεν αποφασίσει να καθαρίσει την εκβολή του ποταμού ώστε να επικοινωνεί με τη θάλασσα και να μη δημιουργείται ο γνωστός βούρκος. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ