28.6.2012 13:37

Και πάλι Μπουμπάρης

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
Τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Κυνηγητικού συλλόγου Χίου και θα αναλάβουν τις θέσεις τους τα μέλη που εκλέχθηκαν μετά  από τις αρχαιρεσίες της περασμένης  Κυριακής.
Οι κυνηγοί με την ψήφο τους επιβράβευσαν το έργο της διοίκησης την περασμένη διετία και «εξουσιοδότησαν» τη νέα αρχή να ολοκληρώσει και να επεκτείνει το σχεδιασμό της.
Στην πρώτη θέση και με διαφορά επέλεξαν τον πρώην πρόεδρο Ν. Μπουμπάρη με 167 ψήφους και ακολουθούν οι Π. Κουστουμπέκης με 120, Κ. Βερβέρης με 119, Γ. Ραπίτης με 95, Σ. Γεωργούλης με 80, Γ. Δασκαλάκης με 77, Ι. Παγούδης με 66 και Γ. Κασσουδάκης με 59.
 
Νέος πρόεδρος ο παλιός;
Ν. Μπουμπάρης
Δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια, είναι άνθρωπος των πράξεων και από την πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα του, τονίζοντας στα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου ότι το σύνθημα του είναι «δουλειά και μόνο δουλειά».
« Όλα τα μέλη της διοίκησης διακρίνονται για την αγάπη τους προς το κυνήγι, το περιβάλλον και το σύλλογο. Μοναδικός μας σκοπός είναι η εξυπηρέτηση και στήριξη των συμφερόντων του κυνηγιού και πάντα δουλεύουμε γι’ αυτά. Πρέπει όλοι οι κυνηγοί να συνειδητοποιήσουν ότι θέλουμε και μπορούμε να στηρίξουμε τα σωστά αιτήματα των μελών μας, να  οργανώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα ότι έχει σχέση με το κυνήγι, αλλά και να προστατέψουμε τους σωστούς κυνηγούς, το σύλλογο και τα θηράματα από τους λαθροθήρες. Το μόνο που ζητάμε είναι τα μέλη μας, να μας έχουν εμπιστοσύνη και να επικοινωνούν μαζί μας για όλα τα θέματα, αλλά και για όποιες φήμες τυχόν κυκλοφορούν για να τους πληροφορούμε σωστά σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα. Τα ανυπόστατα σχόλια, οι ανεύθυνες φήμες και η παραπληροφόρηση, που μπορεί να είναι σκόπιμη κάνουν κακό στο αντικείμενο που αγαπάμε όλοι».
 
Ο νέος
Κ. Βερβέρης
Εκλέγεται για πρώτη φορά και παίρνει το βάπτισμα του πυρός στα συνδικαλιστικά του κυνηγιού, αλλά είναι άνθρωπος που του αρέσουν τα δύσκολα και τολμάει να αναλαμβάνει ευθύνες και δράσεις. Του αρέσει να βγαίνει μπροστά και να σχεδιάζει δράσεις, αλλά με προσήλωση στις διαφανείς, έντιμες και ανοιχτές διαδικασίες, όπως έμαθε στα 35 χρόνια της καριέρας του στο στρατό. Αυτή η επαγγελματική δράση και η αγάπη του στο κυνήγι, τον έχουν κάνει εξπέρ στα όπλα, αλλά και τον έχουν μετατρέψει σε συνειδητό χρήστη με σεβασμό στους κανόνες της χρήσης  τους.
«Τα όπλα τα σεβόμαστε και τα χρησιμοποιούμε σωστά για να μην έχουμε προβλήματα. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να σέβεται, να αποδέχεται και να γνωρίζει ο σωστός κυνηγός, αλλά και ένα από τα πρώτα αντικείμενα πάνω στα οποία πρέπει να δουλεύουν οι σύλλογοι.
Μπήκα στη διοίκηση με απόφαση να προσπαθήσω να δουλέψω και να φέρω σε πέρας το έργο που πρέπει να γίνει. Δέχθηκα να είμαι υποψήφιος γιατί είμαι κυνηγός, ενδιαφέρομαι για  το κυνήγι. Θέλω να συμβάλλω στην καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας του συλλόγου και να προσθέσω και εγώ ότι μπορώ σε αυτά που έχουν κάνει οι παλιότεροι. Έχουν προσφέρει πολλά, έχουν κάνει πολύ καλό έργο, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».
 
Ο παλιός
Ι. Παγούδης
Ο υδραυλικός στο επάγγελμα και Καρδαμυλίτης στην καταγωγή Ι. Παγούδης είναι από τις παλιοσειρές της διοίκησης. Ασχολείται 20 χρόνια με το αντικείμενο και μαζί με τον άλλο Καρδαμυλίτη Γ. Ραπίτη, αποτελούν το «βορειοανατολικό βραχίονα» της διοίκησης. Η θητεία της προηγούμενης διετίας του έδωσε «πολλά γαλόνια» εμπειρίας γι’ αυτό θα είναι και αυτός ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του συλλόγου. Όπως λέει, μπορεί να δίνει «υδραυλικές λύσεις», γι’ αυτό είναι αποτελεσματικός και άμεσος.
Θεωρεί τις σπορές, τις δενδροφυτεύσεις και γενικά τις περιβαλλοντικές φροντίδες  στα κυνηγοτόπια, ως το καλύτερο έργο που έχει κάνει η προηγούμενη διοίκηση και το οποίο θα συνεχίσει η νέα με την ενεργό παρουσία του και πάλι. Αλλά από τους βασικούς του στόχους είναι όπως τονίζει ιδιαίτερα «η δημιουργία περισσότερων ζωνών εκπαίδευσης σκύλων με επέκταση και στη βόρεια Χίο, όπου δεν υπάρχει καμία». Από τις πρώτες προτεραιότητες ιεραρχεί την εξάλειψη της λαθροθηρίας , αλλά και την απόκτηση κυνηγητικής παιδείας από τους κυνηγούς, γι’ αυτό θεωρεί πολύ σωστά τα σεμινάρια επιμόρφωσης που έχουν αρχίζει και πρέπει να συνεχιστούν, να επεκταθούν και στους παλιούς κυνηγούς, αλλά και να εμπλουτιστούν με πρόσθετη ύλη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ