15.1.2016 17:39

Και οι μηχανικοί κατά του ασφαλιστικού

Όλο τον επιστημονικό τομέα έχει ξεσηκώσει κι έχει καταφέρει να συσπειρώσει εναντίον του, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, στους επαγγελματίες και εργαζόμενους που απεργούν και απέχουν από τις εργασίες τους προστίθενται και οι μηχανικοί, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της ΕΜΔΥΔΑΣ και των άλλων φορέων του κλάδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, οι φορείς του κλάδου αποφάσισαν:

 

Απεργία – αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από την συμμετοχή τους σε τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών, καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. επιτροπές αρχιτεκτονικού ελέγχου, αυθαιρέτων κ.λπ.), κατ’ αρχάς από 18.1.2016 έως 22.1.2016, με δυνατότητα συνέχισης με νεότερες αποφάσεις.

Συντονισμό δράσης με όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας, με προτεραιότητα τους επιστημονικούς φορείς του ΕΤΑΑ (νομικούς, υγειονομικούς).

Συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, εργατικά κέντρα κ.λπ.

Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης όλων των μηχανικών για τις συνέπειες του σ/ν. Ενεργοποίηση όλων των περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ, των Α΄ βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ και όλων των ενώσεων μηχανικών σε συντονισμό και με άλλους φορείς, για ποικίλες κινηματικές δράσεις στις περιοχές ευθύνης τους.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ