18.8.2014 13:16

Και νέα ταλαιπωρία για τους 476 επιβάτες του European Express

Παρουσιάστηκε βλάβη στον καταπέλτη, με αποτέλεσμα το πλοίο να μην να αναχωρήσει από τους Φούρνους στις 7:20 το απόγευμα της Κυριακής, όπως ήταν προγραμματισμένο

Και νέα ταλαιπωρία περίμενε το απόγευμα της Κυριακής 476 επιβάτες του γνωστού πλέον επιβατηγού-οχηματαγωγού «European Express», σημαίας Κύπρου,της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, καθώς στο πλοίο παρουσιάστηκε βλάβη στον καταπέλτη. Έτσι, ενώ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τουςΦούρνους στις 7:20 το απόγευμα για Άγιο Κήρυκο-Σύρο-Πειραιά, μέχρι τις 9 το βράδυ δεν είχε φύγει.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς πριν από μια εβδομάδα περίπου 1.000 επιβάτες έμειναν «όμηροι» για δέκα ώρες μέσα στο «European Express» στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς – σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και της εταιρείας – είχε λιποθυμήσει ο Β”  Μηχανικός και στη συνέχεια έκαναν επίσχεση 12 μέλη του πληρώματος, διεκδικώντας τα λεφτά που τους χρωστάει η εταιρεία.

Λίγες μέρες πριν, περίπου 700 ταξιδιώτες βίωσαν μια απίστευτη ταλαιπωρία, μένοντας για 23 ώρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι να επιβιβαστούν στο «European Express» και να ταξιδέψουν για Λήμνο-Χίο-Μυτιλήνη- Βαθύ Σάμου γιατί σύμφωνα με τη ΝΕΛ, υπήρχε πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των καυσίμων.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ