27.4.2012 11:21

Και να θέλουν δεν μπορούν

ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Λιγότεροι σε αριθμό αλλά και σε μέγεθος παραγγελιών είναι οι συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες σπεύδουν να γεμίσουν τις δεξαμενές του πετρελαίου για τη θέρμανση, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα από την εξίσωσή του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνο της κίνησης το ερχόμενο φθινόπωρο.
«Σε σχέση με πέρσι δεν είναι αυξημένος ο αριθμός εκείνων που γεμίζουν τα ντεπόζιτα κι αυτοί που το αποφασίζουν βάζουν λιγότερη ποσότητα πετρελαίου, που κυμαίνεται από 300 λίτρα μέχρι 500 το ανώτερο», δηλώνει ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων,  Λουφάκης.
 
Προφανώς ακόμη κι εκείνοι που θα ήθελαν να γεμίσουν τη δεξαμενή τους αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αυτή την περίοδο, παρότι ξέρουν ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πρόκειται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 40%.
 
Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης αναμένεται να γίνει στις 15 Οκτωβρίου.
 
Με βάση τις σημερινές τιμές η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τον Οκτώβριο -οπότε ξεκινά και η χειμερινή περίοδος- θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,046 ευρώ που είναι η μέση τιμή του πανελλαδικά. «Στα 1000 λίτρα η διαφορά θα είναι περίπου 360ευρώ», προειδοποιεί ο κ. Λουφάκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ